ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΗ: Ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί – Πόση είναι η αύξηση

Τα πρώτα αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης που έχει επιφέρει αυξήσεις στο ρεύμα βλέπουν οι πολίτες στους λογαριασμούς τους.
ΔΕΗ: Ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί – Πόση είναι η αύξηση

Η έκδοση των εκκαθαριστικών λογαριασμών της ΔΕΗ για το τετράμηνο Ιούνιο με Οκτώβριο έφερε και την πρώτη εικόνα για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Μέχρι στιγμής, η αύξηση που παρατηρείται κυμαίνεται στο ποσοστό του 13%. Αυτό διότι οι επιδοτήσεις της πολιτείας αλλά και οι εκπτώσεις από τους προμηθευτές έχουν περιορίσει μέχρι στιγμής την αύξηση. Χωρίς τα παραπάνω οι αυξήσεις θα βρισκόταν στο 26% με 32%!

Τα ποσά που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά και οι ρήτρες αναπροσαρμογής

Συγκεκριμένα, ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 1.676 kWh, από εκεί που πλήρωνε 252,12 ευρώ πλέον θα κληθεί να εξοφλήσει το ποσό των 285 ευρώ. Η αύξηση κρίνεται στα 8,22 ευρώ τον μήνα δηλαδή στα 32,88 ευρώ το τετράμηνο.

Στους λογαριασμούς ΔΕΗ που έχουν επεξεργαστεί αυτή τη στιγμή περιλαμβάνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής ύψους 81,51 ευρώ αλλά και η επιδότηση και οι εκπτώσεις της πολιτείας που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, συνολικού ύψους 30,98 ευρώ.

Χωρίς τις εκπτώσεις και την επιδότηση της πολιτείας, με μόνο τη ρήτρα αναπροσαρμογής, στο παραπάνω νοικοκυριό θα ερχόταν λογαριασμός ύψους 333,63 ευρώ!

Οι εκτιμήσεις πάντως για τις αυξήσεις του επόμενου τετράμηνου, Οκτωβρίου με Ιανουαρίου, είναι δυσοίωνες. Οι αυξήσεις στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερες. Για να περιοριστεί και αυτή η αύξηση η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τον διπλασιασμό της επιδότησης στα 18 ευρώ από την αρχή του Οκτωβρίου.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Η Ελλάδα καταστρέφει τα όνειρα των παιδιών και των οικογενειών – 4η η χώρα μας στην ΕΕ στον κίνδυνο παιδικής φτώχειας σύμφωνα με τη Eurostat!

Η Ελλάδα καταστρέφει τα όνειρα των παιδιών και των οικογενειών – 4η η χώρα μας στην ΕΕ στον κίνδυνο παιδικής φτώχειας σύμφωνα με τη Eurostat!

Ακόμα μια στατιστική «βόμβα» που συνδέεται με το δημογραφικό - «Τοξικό» το περιβάλλον για την παιδική ηλικία επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημογραφικό SOS: Μειώθηκαν κατά 40% τα πρωτάκια σε σχέση με το 2010 – 45.000 λιγότερες οι εγγραφές στην Α’ Δημοτικού!

Δημογραφικό SOS: Μειώθηκαν κατά 40% τα πρωτάκια σε σχέση με το 2010 – 45.000 λιγότερες οι εγγραφές στην Α’ Δημοτικού!

Το μαθητικό δυναμικό μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς - Σοκ προκαλούν για το μέλλον της Ελλάδας τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας

Κοινωνία
Κοινωνία: Στεγαστικό πρόβλημα: Airbnb και ξένες επενδύσεις περιορίζουν τη διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση

Στεγαστικό πρόβλημα: Airbnb και ξένες επενδύσεις περιορίζουν τη διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση

Ξένες επενδύσεις και Airbnb περιόρισαν την διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση.

Κοινωνία
Απόψεις: Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Η Μονή Σινά δεν είναι απλώς ένα μοναστήρι. Είναι φάρος Ορθοδοξίας, κιβωτός μνήμης και πίστης, ρίζα του Ελληνισμού στην έρημο. Όσοι απλώνουν χέρι στο Σινά, απλώνουν χέρι στην Ιστορία και στην ψυχή μας. Είναι ώρα ευθύνης, όχι σιωπής. Ο Περικλής Γκιόλιας γραφει για το Σινά που μας καλεί...

Απόψεις
Κοινωνία: ΝΤΡΟΠΗ: Η Μονή Σινά δημεύεται από τους Αιγύπτιους και γίνεται μουσείο – Η εθελόδουλη πολιτική Μητσοτάκη φέρνει αφανισμό της Ελληνορθοδοξίας!

ΝΤΡΟΠΗ: Η Μονή Σινά δημεύεται από τους Αιγύπτιους και γίνεται μουσείο – Η εθελόδουλη πολιτική Μητσοτάκη φέρνει αφανισμό της Ελληνορθοδοξίας!

Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» εκμεταλλεύτηκαν τη δειλία της ελληνικής κυβέρνησης - Ανυπεράσπιστα τα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα!

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση ζήτησε από το Mega να με κόψουν – Όποιος τους ενοχλεί, τελειώνει – Δεν θέλουν καμία φωνή»

Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση ζήτησε από το Mega να με κόψουν – Όποιος τους ενοχλεί, τελειώνει – Δεν θέλουν καμία φωνή»

«Είναι μεγάλος ο φόβος και δεν υπάρχει ενημέρωση - Όποιος ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει τον κόσμο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κόσμο»

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: O N.Σαλάτας καρφώνει Αυγενάκη και Γεωργαντά – «Οι μεγάλες κομπίνες έγιναν το 2022 και 2023»

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: O N.Σαλάτας καρφώνει Αυγενάκη και Γεωργαντά – «Οι μεγάλες κομπίνες έγιναν το 2022 και 2023»

«Φωτιά» οι αποκαλύψεις του καρατομηθέντος προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Νίκου Σαλάτα - «Με απέπεμψαν με εντολή Μαξίμου»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΟΠΕΚΕΠΕ: 23 χρόνια όλοι οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι που πήγαιναν 3 δισ το χρόνο  – Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ακούσουν τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 23 χρόνια όλοι οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι που πήγαιναν 3 δισ το χρόνο – Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ακούσουν τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν ξύπνησε μία μέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποφάσισε να δώσει λύση στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν άκουγε καμία κυβέρνηση τα πραγματικά προβλήματα εδώ και 23 χρόνια.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ακρίβεια: «Λυγίζουν» τα νοικοκυριά από τις συνέχεις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

Ακρίβεια: «Λυγίζουν» τα νοικοκυριά από τις συνέχεις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

Πόσο ανατιμήθηκαν τα τρόφιμα στην Ελλάδα μέσα στην τελευταία πενταετία.

Κοινωνία