ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΠΑΦΗ: Φέρνει παιδιά και νέους πιο κοντά

Η ΔΙΕΠΑΦΗ είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας
ΔΙΕΠΑΦΗ: Φέρνει παιδιά και νέους πιο κοντά

Η ΔΙΕΠΑΦΗ είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας. Σκοπός της είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στην κοινωνική προοπτική της ισοτιμίας και αμοιβαιότητας ανάμεσα στους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων.

Ιδιαιτέρως έμφαση δίνει στην πρωτοβουλία, αυτενέργεια και ενεργό συμμετοχή των ομάδων τις οποίες υποστηρίζει ώστε να βρίσκονται στη θέση των ενεργών υποκειμένων και αυτός ο ορίζοντας ενδυνάμωσης διατρέχει τη συνολική δραστηριότητά της.

O πυρήνας των υπηρεσιών που αποσκοπεί να παράσχει η ΔΙΕΠΑΦΗ είναι η ανάπτυξη και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών διερμηνείας και πολιτισμικής διαμεσολάβησης.

Παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής παιδιών ή και νέων σε οργανωμένες και δομημένες δραστηριότητες και παιχνίδια.

Σκοπός της είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά και οι νέοι με αυτό που τους δυσκολεύει π.χ. με την μπάλα, με τη συμμετοχή, με τη συνεργασία, να ανακαλύψουν διάφορα παιχνίδια – δράσεις που θα είναι προσαρμοσμένα στις ικανότητες και στα ενδιαφέροντά τους.

Σε όποιο πρόγραμμα ενταχθεί και παρακολουθήσει ένα παιδί, ένας νέος, βασική αξία είναι να περάσει καλά, να γνωρίσει άλλους και άλλες συνομήλικους, να αλληλεπιδράσει σταδιακά με τα παιδιά, τους νέους, τις νέες των Ακαδημιών που λειτουργούν στον χώρο μέσα από πολύ δομημένες και οργανωμένες διαδικασίες ώστε να αρθούν οι δυσκολίες, τα στερεότυπα, η απαισιοδοξία.

Στόχος είναι να επανανοηματοδοτήσουν τις δυνατότητές τους, τη σχέση τους με τους άλλους και να ανακαλύψουν τη χαρά του παιχνιδιού, της ομαδικότητας, της συνύπαρξης, της συμμετοχής και της ευθύνης.

Το προγράμματα – δράσεις θα σχεδιαστούν στην τελική μορφή τους αφού αρχικά γίνει μια πρώτη συνέντευξη – γνωριμία με τους γονείς των παιδιών ή και με τα ίδια και αντληθούν κάποιες πληροφορίες για το προφίλ τους, τις δεξιότητές τους, τα ενδιαφέροντά τους.

Ταυτόχρονα επιθυμία της ΔΙΕΠΑΦΗΣ είναι να δει την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον σε πολλές ιδέες που θα ακουστούν στην πρώτη συνάντηση, ώστε να προσεχτεί τι πρέπει να αποφευχθεί και παράλληλα να ακουστεί τι θέλει να κάνει το κάθε παιδί.

Τι το δυσκολεύει; Τι φοβάται; Γιατί δεν ακολουθεί τους κανόνες; Θέλει να συμμετέχει σε δράσεις ρόλου;

Οι δράσεις θα καλύπτουν έμμεσα ένα εύρος επιθυμιών και αναγκών του κάθε παϊδιού. Εξερεύνηση, παθητικός αθλητισμός, συζήτηση – ενημέρωση, πρωτότυπα παιχνίδια, ανάληψη ευθυνών (π.χ. βοηθός στο κυλικείο. μέχρι και γραμματειακή υποστήριξη, τηλεφωνική ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις δράσεις της επόμενης μέρας).

Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά φέτος το καλοκαίρι με προοπτική να σταθεροποιηθεί και το φθινόπωρο και την άνοιξη και ίσως και τον χειμώνα με δεδομένο ότι υπάρχουν και κλειστές εγκαταστάσεις. Αυτό αφορά όλα τα αθλήματα και όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Αφορά πολλές δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα αγόρια και κορίτσια, νέους και νέες από 6 έως 15+ ετών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975 509695 Φάνης Δέδες (Κλινικός Ψυχολόγος), 6932 904153 Αλέξανδρος Χαρακτίδης (Υπεύθυνος χώρου)

Email: infodiepafi@gmail.com

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΔΙΕΠΑΦΗ: Φέρνει παιδιά και νέους πιο κοντά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.