ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπρόσωπος ο καιρός τις επόμενες μέρες – Δριμύ ψύχος το Σαββατοκύριακο

Δύο διαφορετικές όψεις θα έχει το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Ειδικότερα, καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη. Ωστόσο, από την Παρασκευή, και κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο, πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα, αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της...
Διπρόσωπος ο καιρός τις επόμενες μέρες – Δριμύ ψύχος το Σαββατοκύριακο

Δύο διαφορετικές όψεις θα έχει το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ειδικότερα, καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη.

Ωστόσο, από την Παρασκευή, και κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο, πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα, αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Ενδεικτικά, Τρίτη και Τετάρτη το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας (ώρα 14:00) θα δείχνει 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο ο υδράργυρος την ίδια ώρα θα πέσει στους 4 και την Κυριακή στους 3 βαθμούς, δηλαδή 15 λιγότερους από σήμερα.

Και στη Θεσσαλονίκη, από τους 15-16 βαθμούς σήμερα και αύριο (ώρα 14:00), το θερμόμετρο θα δείξει 3 και 5 βαθμούς το Σαββατοκύριακο.

Σε βίντεο του κόμβου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) αποτυπώνεται η κίνηση των αερίων μαζών από σήμερα, Τρίτη, έως και την Κυριακή. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την ελληνική Επικράτεια, ενώ με αποχρώσεις του κόκκινου οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διπρόσωπος ο καιρός τις επόμενες μέρες – Δριμύ ψύχος το Σαββατοκύριακο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.