ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Πάσχα 2021: Υπολογίστε πόσα χρήματα θα πάρετε – Πότε θα καταβληθεί

Το Πάσχα πλησιάζει και το Δώρο ετοιμάζεται να σιγά-σιγά για να μπει στους λογαριασμούς των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Δώρο Πάσχα 2021: Υπολογίστε πόσα χρήματα θα πάρετε - Πότε θα καταβληθεί
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Δώρα Πάσχα 2021: Το Πάσχα πλησιάζει και το Δώρο ετοιμάζεται να σιγά-σιγά για να μπει στους λογαριασμούς των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Δώρα Πάσχα 2021: Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, θα πρέπει να λάβουν το Δώρο Πάσχα, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Η ημερομηνία αυτή είναι η καταληκτική, με τους εργοδότες να έχουν το δικαίωμα να δώσουν το δώρο ακόμα πιο νωρίς, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι.

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, ημερομίσθιο ή μισθός.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται για το Δώρο αρχίζει φυσικά από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε χρόνου.

Αν ο μισθωτός εργάζεται ολόκληρο αυτό το διάστημα, τότε δικαιούται να λάβει μισό μηνιαία μισθό, αλλιώς θα δει στους λογαριασμούς του ένα κομμάτι του Δώρου.

Εκτός από την περίπτωση που η εργασία παρασχέθηκε χωρίς διακοπή όλο το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου, στο διάστημα αυτό συνυπολογίζονται και όλες οι ημέρες που οι εργαζόμενοι-ες απουσιάζουν νόμιμα από την εργασία τους (π.χ. με ετήσια άδεια, με άδεια μητρότητας, με σπουδαστική άδεια).

Δείτε ΕΔΩ το πόσο που δικαιούστε

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα – Lockdown: Τα σενάρια για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Exit mobile version