ΚΟΙΝΩΝΙΑ

edupass.gov.gr: Σε αυτό το site θα δηλώνουν τα self test μαθητές και φοιτητές

Που και πώς θα γίνεται η δήλωση από μαθητές και φοιτητές.
edupass.gov.gr: Σε αυτό το site θα δηλώνουν τα self test μαθητές και φοιτητές

Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι και πάλι πραγματικότητα πλέον, με τους μαθητές και φοιτητές που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν να χρειάζεται να κοινοποιούν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον ΕΟΔΥ.

Πού θα γίνεται λοιπόν αυτό; Στο edupass.gov.gr. Όπως σημειώνεται στο ΦΕΚ η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα δίνεται ή όχι το πράσινο φως για είσοδο σε εκπαιδευτικές δομές.

Έτσι, η πλατφόρμα «self-testing.gov.gr» ενσωματώνεται στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας «edupass.gov.gr». Τα πιστοποιητικά θα επιβεβαιώνονται από το σύστημα, το οποίο συνδέεται με τις βάσεις του ΕΟΔΥ, ενώ τα δεδομένα θα διαγράφονται μετά από επτά ήμερες.

Εν ολίγοις, τι χρειάζεται κάποιος για να πάει δίχως πρόβλημα σε σχολείο ή σε πανεπιστήμιο;

  • Να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19, τον οποίο έχει ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών ή
  • Να επιδεικνύει πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
  • Να επιδεικνύει βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «edupass.gov.gr: Σε αυτό το site θα δηλώνουν τα self test μαθητές και φοιτητές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.