ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγινε Μοναχή στα 100 της χρόνια – Το είχε δει στον ύπνο της

Γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου λίγους μήνες μετά την Μικρασιατική καταστροφή
Έγινε Μοναχή στα 100 της χρόνια – Το είχε δει στον ύπνο της

Έγινε Μοναχή στα 100 της χρόνια η Βασιλική Ράλλη – Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έγινε Μοναχή με το όνομα αδελφή Ειρήνη.

Κάνοντας πραγματικότητα όπως είπε, ένα παλιό όνειρο – ανάμεσα σε όλα τα άλλα τα οποία οδήγησαν στην εύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης – όταν ο ίδιος ο Άγιος Ραφαήλ της είχε αποκαλύψει πως στο τέλος της ζωής της θα γίνει μοναχή με το όνομα αδελφή Ειρήνη.

Φερμένη στην κοιλιά της μάνας της από το Μοσχονήσι της Μικρασίας η Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1923, γραφει το stonisi.gr.

Οι ιστορίες της χαμένης πατρίδας τη συνόδεψαν σε όλη της τη ζωή, πράγμα που σημείωσε και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που έκανε την κουρά σε μοναχή της αιωνόβιας Μικρασιάτισσας. Χαρακτηρίζοντας «τιμή στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό της Μικρασίας την ομολογία πίστης μέσα από την κουρά της αδελφής Ειρήνης».

Και η ίδια η αδελφή Ειρήνη πια, εκπλήττοντας τους πάντες με το λόγο της και τη συγκροτημένη της σκέψη παρά τα 100 της χρόνια, απάντησε στο Μητροπολίτη με ένα ποίημα της για τη Μικρασία και το αγαπημένο της Μοσχονήσι.

Ποια είναι

Η Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου λίγους μήνες μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατάγεται από το Μοσχονήσι της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας της Νικόλαος Μαραγκός έμεινε αιχμάλωτος στους Τούρκους ενώ η μητέρα της ήλθε προσφυγοπούλα στη Λέσβο, διαφεύγοντας τη σφαγή τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.

Η Βασιλική απεφοίτησε από το Παρθεναγωγείο της Μυτιλήνης. Αν και από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, ωστόσο εδώ και χρόνια μας έδωσε υπέροχα δείγματα πεζογραφίας, στα οποία είναι διάχυτη η αγάπη της, η νοσταλγία κι ο βαθύς πόνος για την αξέχαστη Μικρασιατική πατρίδα της, αλλά και η βαθειά της πίστη και ευλάβεια στο Θεό και τους Αγίους.

Έγινε Μοναχή στα 100 της χρόνια – Το είχε δει στον ύπνο της

Η Βασιλική Ράλλη ήταν η πρώτη που σύμφωνα με την Εκκλησία δέχτηκε σε ενύπνιο τις υποδείξεις του Αγίου Ραφαήλ σχετικά με την αποκάλυψη των λειψάνων μέσα στο κτήμα της και μέχρι σήμερα αποτελεί την κύρια και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών γύρω από το λεγόμενο «Θαύμα της Θερμής».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγινε Μοναχή στα 100 της χρόνια – Το είχε δει στον ύπνο της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.