ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγινε «το σώσε» σε τηλεοπτική κόντρα Γεωργιάδη – Ηλιόπουλου: «Είσαι κλόουν και φασίστας» – Πάλι υπεκφυγές ο Άδωνις για τις υποκλοπές

Αντί να δώσει απαντήσεις στον λαό για τις υποκλοπές, ο Α. Γεωργιάδης επιστράτευσε τον... Στάλιν και τον Τσαουσέσκου για να ξεφύγει από το θέμα
Έγινε «το σώσε» σε τηλεοπτική κόντρα Γεωργιάδη – Ηλιόπουλου: «Είσαι κλόουν και φασίστας» – Πάλι υπεκφυγές ο Άδωνις για τις υποκλοπές

Κυβέρνηση – υποκλοπές: Μια άγρια τηλεοπτική κόντρα εκτυλίχθηκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο.

Οι δύο πολιτικοί κονταροχτυπήθηκαν για τα  φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας όπως «το καλάθι του νοικοκυριού», η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, ώσπου να φτάσουν στο σκάνδαλο των σκανδάλων που δεν είναι άλλο από το θέμα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το ότι η κυβέρνηση δεν δίνει «δεκάρα» για την διαφύλαξη της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής ομαλότητας, είπε πως η υπόθεση των υποκλοπών του είναι… αδιάφορη. Δηλαδή το να παρακολουθείται από ένα κακόβουλο λογισμικό ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης και οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν στέκεται αρκετό για να… ενδιαφερθεί ο Άδωνις για το θέμα.

Ένα ζήτημα που ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Άκης Παυλόπουλος, αποκάλεσε «πολιτικό άγος», ένα ζήτημα για το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μίλησε για «σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα», ένα θέμα για το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «αντιδημοκρατική εκτροπή» αν εμπλέκεται η κυβέρνηση, για τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι μια ανύπαρκτη και αδιάφορη υπόθεση.

Αφού ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε στον κ. Γεωργιάδη πως δεν τον ενδιαφέρουν οι υποκλοπές γιατί δεν τον ενδιαφέρει η δημοκρατία, ο υπουργός Ανάπτυξης αντί να απαντήσει επί του θέματος, άρχισε να λέει πως ο κ. Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κομμουνιστές στα νιάτα τους και δεν δικαιούνται να μιλάνε για παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Το να αντιπαραθέτει ο κ. Γεωργιάδης το ζήτημα των υποκλοπών με τις πρακτικές του «Τσαουσέσκου και του Στάλιν» (όπως είπε συγκεκριμένα), σημαίνει πως αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι παρακολουθήσεις για τις οποίες σκιαγραφείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τόσο βαριά συνταγματική εκτροπή που συγκρίνεται μόνο με τα πιο απολυταρχικά και ανελεύθερα καθεστώτα της ιστορίας.

Στη συνέχεια της έντονης λεκτικής αντιπαράθεσης η κατάσταση ξέφυγε τελείως, με τον κ. Ηλιόπουλο να αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη «απατεώνα» και «κλόουν», με τον υπουργό να απαντά, «είστε άθλια υποκείμενα» και «σας έχει σιχαθεί ο ελληνικός λαός». Οι συνήθεις τσιριχτές «κορώνες» του Άδωνι Γεωργιάδη επικράτησαν στο τηλεοπτικό πλατό και ο υπουργός πέτυχε αυτό που ήθελε να πετύχει, δηλαδή να υπεκφύγει από ένα σοβαρότατο θέμα για το οποίο εδώ και μήνες διασύρεται διεθνώς η χώρα μας και να μετατρέψει την συζήτηση σε καυγά του καφενείου…

Αυτός είναι ολόκληρος ο «εκρηκτικός» διάλογος

Γεωργιάδης: Η υπόθεση των υποκλοπών, προσωπικά, μου είναι αδιάφορη. Παίξτε τη όσο θέλετε, κάντε τη σημαία.

Ηλιόπουλος: Σας είναι αδιάφορη η δημοκρατία, αυτό είναι το ζήτημα κ. Γεωργιάδη.

Γεωργιάδης: Επειδή ο κ. Ηλιόπουλος θέτει ζήτημα δημοκρατίας σε ό,τι αφορά στην παρακολούθηση, οφείλω να πω την απορία που έχω στη ζωή μου πάντα σε αυτή την υπόθεση. Ο κ. Ηλιόπουλος ήταν κομμουνιστής στα νιάτα του, όπως ο κ. Τσίπρας που ήταν στην ΚΝΕ και τα λοιπά.

Ηλιόπουλος: Δόξα τω Θεό, δεν υπήρξα φασίστας.

Γεωργιάδης: Ο κομμουνισμός και ο φασισμός είναι το ίδιο.

Ηλιόπουλος: Δεν ήμουν φασίστας, δεν πούλαγα βιβλία του Πλεύρη για τους Εβραίους.

Γεωργιάδης: Αφήστε να πω το επιχείρημα που θέλω. Όταν ήσουν Κνίτης, όπως ο Τσίπρας…

Ηλιόπουλος: Δεν ήμουν ποτέ Κνίτης, είσαι αστείος.

Γεωργιάδης: Και πίστευες στον Τσαουσέσκου και στον Στάλιν, δεν μπορεί να σε πειράζει η παρακολούθηση τηλεφώνων. Είναι υποκριτικό.

Ηλιόπουλος: Είσαι κλόουν. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Είσαι κλόουν.

Γεωργιάδης: Κυρία Αναστασοπούλου… Με συγχωρείτε πάρα πολύ είναι απαράδεκτο αυτό που κάνετε τώρα.

Αναστασοπούλου: Πάρτε το πίσω.

Ηλιόπουλος: Δεν παίρνω τίποτα πίσω.

Γεωργιάδης: Παραδίδω στον ελληνικό λαό το δήθεν μειλίχιο ύφος του κ. Ηλιόπουλου που όταν τον στρίμωξα για την πραγματική του ιδεολογία, το γύρισε στον Πλεύρη, στο είσαι κλόουν και σε όλα τα άλλα.

Ηλιόπουλος: Δεν με στριμώξατε καθόλου. Δεν παίρνω τίποτα πίσω.

Γεωργιάδης: Αυτοί είστε, αυτά τα άθλια υποκείμενα είστε. Γι’ αυτό δεν θα ξανακερδίσετε τις εκλογές. Γιατί ο κόσμος σας σιχαίνετε κύριε. Σας σιχαίνεται ο ελληνικός λαός που σας βλέπει.

Ηλιόπουλος: Κοίτα ποιος μιλάει…

Γεωργιάδης: Εγώ έχω 70 χιλ. σταυρούς.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγινε «το σώσε» σε τηλεοπτική κόντρα Γεωργιάδη – Ηλιόπουλου: «Είσαι κλόουν και φασίστας» – Πάλι υπεκφυγές ο Άδωνις για τις υποκλοπές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.