ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Έτσι ψήφισαν οι κάτοικοι σε Μάτι και Μάνδρα

Η Μάνδρα και το Μάτι έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές 2019: Έτσι ψήφισαν οι κάτοικοι σε Μάτι και Μάνδρα

Εκλογές 2019: Ξεκάθαρο μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι κάτοικοι στο Μάτι και στη Μάνδρα, με τη δύναμη της ψήφου τους, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο περιοχές, που επλήγησαν και θρήνησαν πολλούς νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές του 2018 και φυσικά τις πλημμύρες του 2017.

Έτσι όταν ήρθε η ώρα των εκλογών τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα στις συνειδήσεις των πολιτών, που ένιωσαν εγκαταλελειμμένοι, την ώρα που κινδύνευε η ίδια τους η ζωή.

Αρχικά στη Δημοτική Κοινότητα του Μαραθώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχασε περίπου οκτώ μονάδες, με το ποσοστό του από 32,78% που ήταν το 2015, να πέφτει στο 24,99%.

Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία, αύξησα σε τεράστιο βαθμό το ποσοστό της, κατά 19 μονάδες, σε σχέση με τις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές, φτάνοντας στο 48,42%.

Εκλογές 2019: Στη Μάνδρα τώρα, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έφτασε σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 38,52%, κάνοντας τη διαφορά πάρα σε σχέση με την προηγούμενη προσφυγή στις κάλπες, της τάξεως των 16 μονάδων.

Η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως, είδε το δικό του ποσοστό να καταποντίζεται κατά επτά μονάδες και από 40,22% που είχε πριν από τέσσερα χρόνια, πλέον συγκέντρωσε 33,69%.

Σίγουρα, κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τους 126 νεκρούς και στις δύο αυτές περιοχές, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα ακόμα μία φορά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Έτσι ψήφισαν οι κάτοικοι σε Μάτι και Μάνδρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.