ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα: Φοβούνται επεισόδια από οπαδούς του Τραμπ και στην Ελλάδα!

Έκτακτά μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ σε αμερικανικούς στόχους: Φοβούνται αναταραχές από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ και στην Ελλάδα!
Έκτακτα μέτρα: Φοβούνται επεισόδια από οπαδούς του Τραμπ και στην Ελλάδα!

Επιπτώσεις και σε άλλες χώρες είναι πιθανό να έχουν τα όσα συνέβησαν προ ολίγων ημερών στις ΗΠΑ, με την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Ακόμη και στην Ελλάδα!

Κάτι τέτοιο φοβίζει τις ελληνικές Αρχές. Πιο συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε εμπιστευτικό (με τη μορφή του κατεπείγοντος μάλιστα)  έγγραφο με το οποίο ζητούνται έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε αμερικανικούς στόχους στην χώρα μας. Κι αυτό καθώς υπάρχει φόβος να υπάρξει κάποια σχετική αντίδραση ή κίνηση υποστηρικτών του Τραμπ και στη χώρα μας.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», συντάχθηκε στις 7 Ιανουαρίου, λίγες ώρες δηλαδή μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο από τους οπαδούς του Τραμπ, πολλοί από τους οποίους ήταν ένοπλοι.

Όλα αυτά την στιγμή που η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Ηνωμένων Πολιτειών προέβη σε μια δυσοίωνη νέα αξιολόγηση της πολιορκίας την περασμένη εβδομάδα του Καπιτωλίου από οπαδούς του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς σε χθεσινό δικαστικό έγγραφο σημειώνει ότι οι ταραξίες είχαν στόχο “να αιχμαλωτίσουν και να δολοφονήσουν εκλεγμένους αξιωματούχους”.

Οι εισαγγελείς το αναφέρουν αυτό σε έγγραφο με το οποίο ζητείται από δικαστή να τεθεί υπό κράτηση ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, ο άνδρας από την Αριζόνα και οπαδός θεωριών συνωμοσίας του QAnon, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τη φωτογραφία στην οποία εικονίζεται φορώντας κέρατα στο κεφάλι να στέκεται στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην αίθουσα της Γερουσίας.

Το υπόμνημα για την κράτησή του, το οποίο συνέταξαν δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αριζόνα, υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την έρευνα του FBI για τον Τσάνσλεϊ, αποκαλύπτοντας ότι αυτός άφησε σημείωμα στον Πενς, στο οποίο τον προειδοποιεί ότι “είναι μόνο θέμα χρόνου, η δικαιοσύνη έρχεται”.

“Ισχυρά στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνονται λόγια και πράξεις του ιδίου του Τσάνσλεϊ στο Καπιτώλιο υποστηρίζουν ότι η πρόθεση των ταραξιών του Καπιτωλίου ήταν να συλλάβουν και να δολοφονήσουν εκλεγμένους αξιωματούχους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ”, αναφέρουν οι εισαγγελείς.

Δημόσιος συνήγορος που εκπροσωπεί τον Τσάνσλεϊ δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση αυτή. Ο Τσάνσλεϊ προβλέπεται να παρουσιαστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου σήμερα.

Η αξιολόγηση αυτή των εισαγγελέων γίνεται την ώρα που εισαγγελείς και ομοσπονδιακοί πράκτορες άρχισαν να απαγγέλλουν πιο σοβαρές κατηγορίες σε σχέση με τις βιαιότητες της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων που αποκαλύφθηκαν χθες για έναν άνδρα, τον συνταξιούχο πυροσβέστη Ρόμπερτ Σάνφορντ, ο οποίος κατηγορείται ότι πέταξε έναν πυροσβεστήρα στο κεφάλι ενός αστυνομικού και έναν άλλο, τον Πίτερ Στάγκερ, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό άλλου αστυνομικού με κοντάρι με την αμερικανική σημαία.

Στην υπόθεση του Τσάνσλεϊ, οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι στις κατηγορίες “περιλαμβάνεται ενεργή συμμετοχή σε στάση σε μια απόπειρα βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης των ΗΠΑ”, και προειδοποιούν ότι “η στάση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη” καθώς οι δυνάμεις της τάξης προετοιμάζονται για περισσότερες διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον και πολιτειακές πρωτεύουσες.

Επίσης υποδηλώνουν ότι ο Τσάνσλεϊ πάσχει από προβλήματα τοξικομανίας και ψυχική νόσο και δηλώνουν στον δικαστή ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φυγοδικίας του.

“Ο Τσάνσλεϊ έχει μιλήσει ανοιχτά για την πεποίθησή του ότι είναι ένας εξωγήινος, ένα ανώτερο ον, και (έχει πει) ότι βρίσκεται εδώ στη Γη για να περάσει σε μια άλλη πραγματικότητα”, γράφουν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υποβάλει περισσότερες από 80 ποινικές υποθέσεις σε σχέση με τις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα, κατά τις οποίες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο, λεηλάτησαν γραφεία και σε ορισμένες περιπτώσεις επιτέθηκαν στην αστυνομία.

Πολλοί από αυτούς που κατηγορούνται μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν εύκολα από το FBI, το οποίο καταζητεί περισσότερους από 200 υπόπτους, χάρη ως επί το πλείστον στα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μάικλ Σέργουιν, ο ασκών χρέη εισαγγελέα της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι μολονότι πολλές από τις αρχικές υποθέσεις μπορεί να έδειχναν ήσσονος σημασίας, αναμένει ότι θα απαγγελθούν πολύ πιο σοβαρές κατηγορίες καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει την έρευνά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μητσοτάκης: Τα 500 ευρώ πρόστιμο κατέλαβαν το Twitter

ΗΠΑ-βίντεο σοκ: Αστυνομικός βγάζει αίμα από το στόμα καθώς ο όχλος στο Καπιτώλιο τον «λιώνει»

Πηγή pentapostagma.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Εργοστάσιο Βιολάντα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη μυρωδιά του ολέθρου – Μέχρι και 3 μήνες πριν την έκρηξη κάποιοι πρόσεξαν οσμή αερίου

Εργοστάσιο Βιολάντα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη μυρωδιά του ολέθρου – Μέχρι και 3 μήνες πριν την έκρηξη κάποιοι πρόσεξαν οσμή αερίου

Πάνω από 25 εργαζόμενοι είχαν προσέξει την περίεργη οσμή - Οι προϊστάμενοι ενημερώθηκαν αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΕΕ – Η EFSA κρίνει αναγκαίο τον εμβολιασμό εθνικής εμβέλειας

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΕΕ – Η EFSA κρίνει αναγκαίο τον εμβολιασμό εθνικής εμβέλειας

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ισοπεδώνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού

Κοινωνία
Κοινωνία: Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει άνδρας στο Περιστέρι που βρίζει γυναίκες με παιδιά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Η Αστυνομία προειδοποιεί να μην ανοίγονται ύποπτοι σύνδεσμοι, να ελέγχεται πάντα ο αποστολέας και να μην κοινοποιούνται κωδικοί ή στοιχεία καρτών.

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι με δύο τραυματίες και έρευνα από το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία