ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελέγχουν ΜΚΟ που πλημμύρισαν με πρόσφυγες την Ελλάδα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η ΜΚΟ HumanRights360 έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών για τις πηγές χρηματοδότησής της.
Ελέγχουν ΜΚΟ που πλημμύρισαν με πρόσφυγες την Ελλάδα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η ΜΚΟ HumanRights360 πρωταγωνίστησε μέσα στον Αύγουστο λόγω των καταγγελιών της προς τις Ελληνικές αρχές για ύπαρξη 38 προσφύγων πάνω σε Ελληνική νησίδα του Έβρου.

Το σίριαλ που δημιουργήθηκε τότε είχε αίσιο τέλος για τους πρόσφυγες, οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ σε Ελληνικό έδαφος αλλά βρισκόντουσαν σε Τουρκικό, με πολλά από αυτά που είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να αποδεικνύονται ψευδή.

Η ΜΚΟ έσπευσε εν τέλει να ζητήσει συγνώμη για τις καταγγελίες της όμως η προσοχή που τράβηξε δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Άρειο Πάγο. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για κατά προτεραιότητα έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ.

Δηλαδή οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά την προέλευση του κεφαλαίου της οργάνωσης, με ποιες εταιρίες/φυσικά πρόσωπα συναλλάσσεται, πως αυτή διαχειρίζεται το κεφάλαιο και με ποιους σκοπούς το χρησιμοποιεί.

Εξωφρενική αύξηση των εσόδων της ΜΚΟ – Έρευνα και για τις άτοπες καταγγελίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης μέσα στο 2017 τα έσοδα της ανέρχονταν σε μόλις 18.750 ευρώ. Την επόμενη χρονιά, το 2018, αυξήθηκαν σε 430.700 ευρώ ενώ το 2019 έφτασαν 679.722 ευρώ. Το 2020 και η πανδημία δε φάνηκε να επηρεάζει την χρηματοδότησή της με τα έσοδα να εκτοξεύονται σε 1.558.491 ευρώ ενώ και το 2021 τα έσοδα έφτασαν τα 1.048.241 ευρώ.

Οι πληροφορίες μάλιστα δείχνουν πως και για φέτος το 2022 τα έσοδα θα είναι αυξημένα παρά τους 2 πολέμους που έχουν ξεσπάσει, με τον προϋπολογισμό της οργάνωσης να βρίσκεται στα 2.079.442 ευρώ και ήδη το ποσό 1.464.949 ευρώ στα έσοδα να είναι επιβεβαιωμένο.

Η ίδια η ΜΚΟ δείχνει ένα μεγάλο ίδρυμα της Βρετανίας (Sigrid Foundation Trust) ως μία από τις πηγές χρηματοδότησής της. Ακόμη στις χρηματοοικονομικές της καταστάσεις του 2021 αναφέρει και την κυβέρνηση της Νορβηγίας, του ΕΟΧ, του Rockefeller Brothers Fund, του Open Society Foundation και του Kahane Foundation.

Παράλληλα με την έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις της ΜΚΟ, ο Άρειος Πάγος πραγματοποιεί προκαταρκτική εξέταση για τις ανακολουθίες που παρατηρήθηκαν στις καταγγελίες της ΜΚΟ για τους πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου σε σχέση με αυτά που αποδείχτηκαν από την τότε εξέταση.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια η οποία δήλωσε ότι το 5χρονο παιδί τους απεβίωσε είχε δηλωμένα 4 παιδιά μαζί της τα οποία βρισκόταν όλα ασφαλή. Ταυτόχρονα, η ύπαρξη ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας ανάμεσα στους 38 δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Προκύπτουν διάφορα ερωτήματα την ώρα που οι ενδείξεις δείχνουν εμπλοκή τρίτων.

Ελληνοτουρκικά: Τώρα και η Κύπρος στο στόχαστρο του Ερντογάν – Περισσότερα στρατεύματα και όπλα στα κατεχόμενα!

Προκλητικό σχέδιο ΜΚΟ και Τούρκων – Θέλουν να καταργήσουν την FRONTEX στο Αιγαίο

Επίδομα ρεύματος – φυσικού αερίου: Ποιους καλύπτει η επιδότηση του Οκτωβρίου – Ποια τα ποσά που θα δοθούν

Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ελευθέριος Ανδρώνης