ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνες που ζουν στην Κίνα ισοπέδωσαν το τρομο – αφήγημα που «πουλάνε» τα ΜΜΕ και «γείωσαν» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ!

Οι τρεις Έλληνες που ζουν στην Κίνα βγήκαν σε ζωντανή μετάδοση στην ΕΡΤ και αποδόμησαν πλήρως όλη την προπαγάνδα φόβου που επικρατεί στα κανάλια
Έλληνες που ζουν στην Κίνα ισοπέδωσαν το τρομο – αφήγημα που «πουλάνε» τα ΜΜΕ και «γείωσαν» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ!

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην ΕΡΤ. Ήταν αρκετή μία μόνο ζωντανή σύνδεση λίγων λεπτών κατά την οποία εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή τρεις Έλληνες κάτοικοι της Κίνας που ζουν στην πόλη Σέντζεν, για να ισοπεδωθεί ολόκληρο το αφήγημα τρόμου που προσπαθούν να επιβάλλουν στην κοινή γνώμη τα εγχώρια άλλα και τα διεθνή ΜΜΕ της Δύσης.

Το τελευταίο διάστημα τα δελτία ειδήσεων και τα συστημικά ενημερωτικά site, παρουσιάζουν καθημερινώς τον «εφιάλτη» της Κίνας, την οποία ούτε λίγο –  ούτε πολύ την παρουσιάζουν ως χώρα που εκτυλίσσεται μια πανδημική… Αποκάλυψη. Τα «παραφουσκωμένα» σχόλια, τα επιλεκτικά πλάνα και οι βαρύγδουποι τίτλοι δίνουν και παίρνουν, ώστε να συντηρείται ακέραιο το κλίμα φόβου στους τηλεθεατές.

Οι τρεις Έλληνες εμφανίστηκαν σε εκπομπή της ΕΡΤ και με τα όσα κατέθεσαν, αποδόμησαν πλήρως τις πανικόβλητες ειδήσεις που μεταφέρονται από τα ελληνικά κανάλια. Τρεις άνθρωποι που οπωσδήποτε γνωρίζουν την καθημερινότητα της Κίνας καλύτερα από κάθε δημοσιογράφο που παπαγαλίζει συνθήματα τρόμου.

Ο ένας από τους τρεις Έλληνες που βγήκαν σε ζωντανή σύνδεση, ο Κωνσταντίνος Λιάκος, ξεκίνησε να λέει προς τους δημοσιογράφους πως στην Κίνα: «οι συνθήκες αυτή την στιγμή είναι καλές μετά από την ‘’καταιγίδα’’ που είχαμε από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του χρόνου και τώρα είμαστε σε μια κανονικότητα».

Κάπου εκεί, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής νιώθοντας κάπως άβολα με την απόσταση του αφηγήματος που μεταφέρουν οι ίδιοι σε σχέση με την κανονικότητα που περιέγραφε ο κ. Λιάκος, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην τρομοκρατική… «πραγματικότητα», υπενθυμίζοντας του το τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία:

«Αυτό που βλέπουμε όμως και μεταφέρεται από τα διεθνή πρακτορεία, οι εικόνες είναι για καύσεις νεκρών γιατί υπάρχει τέτοιος συνωστισμός, καίνε τους νεκρούς μπροστά από τα σπίτια και βεβαίως και για μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία», είπε η δημοσιογράφος.

Όμως ο κ. Λιάκος – απτόητος – συνέχισε να «γειώνει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και να αποκαλύπτει την πραγματική διάσταση των όσων συμβαίνουν στην Κίνα, που δεν έχουν καμία σχέση με τα τερατώδη «fake news» που μεταδίδονται από τα Δυτικά πρακτορεία (και στην συνέχεια αναπαράγονται και από τα Ελληνικά):

«Δεν καίνε τους νεκρούς μπροστά από τα σπίτια. Υπάρχει ένα έθιμο εδώ που καίνε μερικά χαρτιά όταν έχουν ένα πένθος. Υπάρχει μια ειδική γιορτή για τους νεκρούς κατά την οποία καίνε ορισμένα χαρτιά μπροστά από τα σπίτια. Σίγουρα υπήρχε συνωστισμός μπροστά από τα κρεματόρια, τώρα όμως τα πράγματα  είναι καλύτερα – όπως τα ζούμε εμείς και όχι όπως τα βλέπουμε στα διεθνή Μέσα», είπε ο Έλληνας που ζει στην Κίνα με τους δημοσιογράφους να ακούν σιωπηλοί, σαν να έχουν «καταπιεί την γλώσσα» τους!

Παραβλέποντας πλήρως το ότι ο κ. Λιάκος ουσιαστικά έλεγε στην ΕΡΤ πως παραπλανούν τον κόσμο με μια κάκιστη άσκηση δημοσιογραφίας, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ έκανε μια ύστατη προσπάθεια να εντοπίσει έστω κάποιο «παρατράγουδο» στην υγειονομική εικόνα της Κίνας. Έτσι, ρώτησε αν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού στης δομές Υγείας της Κίνας ή αν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, έτσι όπως μεταδίδεται από τα Μέσα.

Μόνο που ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να βγάλει κάποιο τρομολαγνικό «λαβράκι». Ο κ. Λιάκος απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο πως «στα νοσοκομεία δεν υπάρχει συνωστισμός. Στην αρχή υπήρχε ένας συνωστισμός του πανικού», ενώ για τις ελλείψεις φαρμάκων είπε πως υπήρχε ένα πρόβλημα στην αρχή λόγων του μεγάλου όγκου νοσήσεων όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, άλλα τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα.

«Δεν συμβαίνει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο ή να ανησυχούμε εμείς περισσότερο», κατέληξε ο κ. Λιάκος.

Αυτές είναι οι μεγάλες εκπλήξεις που κρύβονται μερικές φορές στις ζωντανές συνδέσεις. Δηλαδή το ότι καμιά φορά, μπορεί να ακουστεί και η αλήθεια κατά λάθος

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Βίντεο – ΣΟΚ για το κατάντημα πολλών σημερινών παιδιών – Ανήλικη χαστουκίζει συνομήλικη της και τη διατάζει να γονατίσει ενώ η παρέα ζητωκραυγάζει!

Βίντεο – ΣΟΚ για το κατάντημα πολλών σημερινών παιδιών – Ανήλικη χαστουκίζει συνομήλικη της και τη διατάζει να γονατίσει ενώ η παρέα ζητωκραυγάζει!

SOS για το κατάντημα της νέας γενιάς - Φρίκη προκαλεί βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει 2 κορίτσια να τσακώνονται

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ρίγη εθνικής ανάτασης – Ο Γιώργος Γεραπετρίτης λέει ότι νιώθει… «φιλέλληνας» στην τοποθεσία «Ελλάδα»

Ρίγη εθνικής ανάτασης – Ο Γιώργος Γεραπετρίτης λέει ότι νιώθει… «φιλέλληνας» στην τοποθεσία «Ελλάδα»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε στο Mega ότι (πάλι καλά) είναι... φιλέλληνας και ολόκληρο το πανελλήνιο άρχισε να ψάχνει ποιανής... χώρας υπήκοος είναι

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δεν αναχαιτίζονται οι «πύραυλοι» που εκτόξευσε ο Αντώνης Σαμαράς από το Πολεμικό Μουσείο: «Πείτε του πρωθυπουργού να μη ζορίζεται – Έχει δίπλα του τον Γεραπετρίτη και όλο το ΕΛΙΑΜΕΠ»

Δεν αναχαιτίζονται οι «πύραυλοι» που εκτόξευσε ο Αντώνης Σαμαράς από το Πολεμικό Μουσείο: «Πείτε του πρωθυπουργού να μη ζορίζεται – Έχει δίπλα του τον Γεραπετρίτη και όλο το ΕΛΙΑΜΕΠ»

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς για τις πολιτικές Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα - Τι είπε για Τουρκία, ΗΠΑ, Ουκρανία, Σινά και δημογραφικό

Κοινωνία
Κοινωνία: Απίστευτο αλλά αληθινό: Πληρώνουμε πιο πολλά σε ΕΡΤ και Δήμους απ’ ό,τι στο ίδιο το ρεύμα!

Απίστευτο αλλά αληθινό: Πληρώνουμε πιο πολλά σε ΕΡΤ και Δήμους απ’ ό,τι στο ίδιο το ρεύμα!

Όταν τα δημοτικά τέλη και το χαράτσι της ΕΡΤ κοστίζουν περισσότερο από την ίδια την κατανάλωση ρεύματος, τότε κάτι πάει εντελώς στραβά. Και το πιο εξοργιστικό; Το πληρώνουμε όλοι, ακόμη και όσοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα βασικά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ελλάδα : Νέο μπλόκο στο AirBnB

Ελλάδα : Νέο μπλόκο στο AirBnB

Με αυστηρούς περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη τουριστικοποίηση του κέντρου της Αθήνας και την εκτίναξη των ενοικίων για τους μόνιμους κατοίκους.

Κοινωνία
Κοινωνία: WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Η αδερφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά καταγγέλλει σκιώδεις απειλές και ισχυρίζεται ότι οι συγγενείς παρακολουθούνται!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Όσο αυξάνεται η χειραγώγηση των ΜΜΕ, τόσο εντείνεται η δυσπιστία των Ελλήνων στη συστημική ενημέρωση - Στο YouTube στρέφεται ο περισσότερος κόσμος

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Πρώιμη παιδική παρέμβαση: Τον Οκτώβριο ξεκινά το νέο πρόγραμμα πρώιμης παιδικής παρέμβασης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης ανηλίκων με αναπηρία. Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι προϋποθέσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ της real news. Πιο συγκεκριμένα οικονομική στήριξη έως και 800 ευρώ τον μήνα θα λάβουν οι γονείς 2.500 παιδιών που θα ενταχθούν στο νέο...

Κοινωνία