ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας – Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο (pics-vid)

Ο «μπουρλοτιέρης» του Πολεμικού Ναυτικού επιχείρησε χθες, Δευτέρα, στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με ελικόπτερο από την 460 Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και εξειδικευμένων νοσηλευτών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυτικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε το Κέντρο Συντονισμού...
Εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας – Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο (pics-vid)

Ο «μπουρλοτιέρης» του Πολεμικού Ναυτικού επιχείρησε χθες, Δευτέρα, στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με ελικόπτερο από την 460 Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και εξειδικευμένων νοσηλευτών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυτικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίστηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς Κύπρου (ΓΕΕΦ) σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue – SAR, καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα – Οι επιστήμονες θέλουν μάσκα παντού

Η άσκηση είναι η τρίτη προγραμματισμένη μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου εντός του 2020 στην ανατολική Μεσόγειο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη κοινών διαδικασιών για αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου στη θάλασσα.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας – Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο (pics-vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.