ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ακρίβειας έως 300 ευρώ πριν το Πάσχα – Ποιοι το δικαιούνται – Τα κριτήρια

Έως 300 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000.000 πολίτες. Κριτήρια το εισόδημα, οι καταθέσεις και η ακίνητη περιουσία.
Επίδομα ακρίβειας έως 300 ευρώ πριν το Πάσχα – Ποιοι το δικαιούνται – Τα κριτήρια

Επίδομα ενόψει Πάσχα: Με 300 ευρώ και λιγότερα…θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να «δωροδοκήσει» τις συνειδήσεις των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι ζουν στο όριο της φτώχειας εξαιτίας των απανωτών ανατιμήσεων σε τρόφιμα και ενέργεια.

Δικαιούχοι στο επίδομα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» θα είναι όσοι έχουν μία πηγή εισοδήματος από 5.500 έως 7.500 ευρώ, με τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους αλλά και όσους παίρνουν προνοιακά επιδόματα να τίθενται σε προτεραιότητα.

Κλειδί για την επιλογή των δικαιούχων θα αποτελέσουν οι καταθέσεις και τα ρευστά διαθέσιμα. Το «μαγικό κουτάκι» 667-668 τις φορολογικής δήλωσης Ε1 αποκαλύπτει του τόκους καταθέσεων κάθε νοικοκυριού

Η εξέταση θα είναι πολυπαραγοντική. Ο μηχανισμός θα ψάχνει ποιοι είναι οι πιο ευάλωτοι και που θα μοριοδοτούνται με βάση τις συνολικές «ευπάθειες» που θα έχουν απέναντι στις ανατιμήσεις.

Καταθέσεις και ειδικός αλγόριθμος θα καθορίσουν την επιδότηση σε κάθε πολίτη. Μοντέλο «Covid-19» με «σύστημα ΚΑΔ» εφαρμόζει το κράτος με στόχο την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών που πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Επίδομα: Αναλυτικότερα θα υπολογίζει ποιοι, πόσοι και πόσα θα λάβουν ως παρακάτω

  1.  Χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα. Το κριτήριο του φορολογητέου εισοδήματος έχει ληφθεί ήδη ως βάση για πολλά άλλα έκτακτα επιδόματα και «μποναμάδες. Θα συνυπολογίζεται μεν, αλλά μαζί με άλλα κριτήρια, Ως πιθανή περίμετρος των δικαιούχων εκτιμάται κοντά ή και πάνω από τα όρια της φτώχειας με ατομικό εισόδημα περίπου 5.500-7.500 ευρώ.
  2. Καταθέσεις και ειδικός αλγόριθμος θα καθορίσουν την επιδότηση σε κάθε πολίτη. Μοντέλο «Covid-19» με «σύστημα ΚΑΔ» εφαρμόζει το κράτος με στόχο την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών που πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.
  3. Καταθέσεις και ειδικός αλγόριθμος θα καθορίσουν την επιδότηση σε κάθε πολίτη. Μοντέλο «Covid-19» με «σύστημα ΚΑΔ» εφαρμόζει το κράτος με στόχο την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών που πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.
  4. Σύνθεση νοικοκυριού. Αν πχ. ένας συνταξιούχος έχει σύζυγο δικηγόρο ή γιατρό κλπ. θα χάνει την προτεραιότητα που θα είχε μεμονωμένα ως εν δυνάμει δικαιούχος, γιατί το νοικοκυριό μπορεί να προσαρμόσει το εισόδημά του χωρίς επίδομα.

Επίδομα: Έως 300 ευρώ ανά άτομο
Κατηγορίες εισοδημάτων που θα δουν αυξήσεις, οι υποψήφιοι θα έχουν μειωμένες ή και καθόλου πιθανότητες επιλογής. Ακόμη και οι αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό πιθανότα αποκλείονται κι αυτό γιατί θα δουν διπλή αύξηση φέτος που αναμένεται να φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 50 ή και τα 80 ευρώ τον μήνα.

Οι άνεργοι θεωρείται ότι μεγαλύτερη ανάγκη επί ένα επίδομα έχουν την εύρεση εργασίας. Ωστόσο γίνεται προσπάθεια να μην εξαιρεθούν απολύτως από τον αλγόριθμο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα ακρίβειας έως 300 ευρώ πριν το Πάσχα – Ποιοι το δικαιούνται – Τα κριτήρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.