ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα τέκνων 2019: Από Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις Α21

Αίτηση Α21 για το επίδομα τέκνων από αύριο Πέμπτη απόγευμα 7 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν απαραιτήτως περίπου 980.000 δικαιούχοι προκειμένου να πληρωθούν τα ποσά που τους αναλογούν για το πρώτο δίμηνο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) του 2019. Τα ποσά του πρώτου διμήνου κυμαίνονται από 56 ευρώ ως και 1.400...
Επίδομα τέκνων 2019: Από Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις Α21

Αίτηση Α21 για το επίδομα τέκνων από αύριο Πέμπτη απόγευμα 7 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν απαραιτήτως περίπου 980.000 δικαιούχοι προκειμένου να πληρωθούν τα ποσά που τους αναλογούν για το πρώτο δίμηνο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) του 2019.

Τα ποσά του πρώτου διμήνου κυμαίνονται από 56 ευρώ ως και 1.400 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, και ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2019.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των δικαιούχων ο Ελεύθερος Τύπος παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό 23 σημείων με το νέο έντυπο Α21, καθώς και όλες τις πληροφορίες, ποσά και όσα αλλάζον και απαιτούνται φέτος για να φτάσει το επίδομα του 2019 στους 980.000 δικαιούχους.

Τα δυο βασικά σημεία είναι ότι, για να καθοριστούν τα ποσά του πρώτου διμήνου:

* Ο αριθμός των παιδιών και οι ηλικίες που συμπληρώνουν στο πρώτο δίμηνο θα αναγραφούν στη νέα αίτηση Α21 (υποβάλλεται από 7 ως 26 Μαρτίου).

* Το εισόδημα που θα ληφθεί υπόψη για το ύψος του επιδόματος, σε συνδυασμό με τον αριθμό των παιδιών, θα είναι αυτό που δήλωσαν οι 980.000 δικαιούχοι, το 2018, και δεν θα χρειαστεί καμία περαιτέρω ενέργεια από μέρους τους.

Πρώτα αίτηση

Πέρυσι, πρώτα πληρώθηκε το επίδομα και μετά έγιναν η φορολογική δήλωση και η αίτηση Α21.

Φέτος το πρώτο δίμηνο θα δοθεί μόνον εφόσον γίνει αίτηση Α21 από 7 ως 26 Μαρτίου, ενώ η επόμενη πληρωμή θα προϋποθέτει και υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Οσοι δεν προλάβουν ή αμελήσουν να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση Α21, στην προθεσμία 7 ως 26 Μαρτίου που όρισε ο ΟΠΕΚΑ, θα μείνουν εκτός πληρωμής.

Δεν θα χάσουν ωστόσο το επίδομα, αλλά θα το πάρουν αναδρομικά εφόσον το δικαιούνται, με την επόμενη πληρωμή του δεύτερου διμήνου (Μαρτίου – Απριλίου), που αναμένεται να γίνει μετά τις 20 Μαΐου. Προσοχή, όμως, γιατί από την πληρωμή του επιδόματος για το δεύτερο και επόμενα δίμηνα, εκτός του Α21 οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει και τη φετινή τους φορολογική δήλωση. Αν κάνουν δηλαδή μόνον την αίτηση μετά τις 26 Μαρτίου, χωρίς φορολογική δήλωση, μέχρι και τις αρχές Μαΐου, τότε θα μείνουν εκτός πληρωμής και θα περιμένουν το τρίτο δίμηνο για να πάρουν τα ποσά που δικαιούνται.

Αν δηλώσουν αυξημένα εισοδήματα το 2019, ή αν φορολογηθούν με τεκμήρια υψηλότερα από το πραγματικό τους εισόδημα, τότε θα αλλάξουν κλίμακα και θα πάρουν μικρότερο επίδομα. Αυτομάτως η αλλαγή αυτή θα έρθει αναδρομικά, δηλαδή θα μειωθούν και τα ποσά του πρώτου διμήνου, τα οποία είτε θα συμψηφιστούν με την πληρωμή του δεύτερου διμήνου, είτε ακόμη και θα υποχρεωθούν κάποιοι να τα επιστρέψουν αν κοπούν λόγω εισοδήματος από το επίδομα τέκνων για το 2019.

Αίτηση Α21 συμπληρώνουν όλοι όσοι πήραν πέρυσι επίδομα. Για νέους γονείς που αποκτούν παιδί από 1/1/2019, προβλέπεται επίδομα από την πληρωμή του πρώτου διμήνου, οπότε κάνουν αίτηση Α21. Οσοι απέκτησαν παιδί από 1/2/2019, δεν θα πάρουν τώρα, αλλά από το δεύτερο δίμηνο, γιατί το επίδομα πληρώνεται από 1ης του επόμενου μήνα της γέννησης τέκνου, δηλαδή όσοι έχουν αποκτήσει παιδί Φεβρουάριο είναι στην πληρωμή του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου.

ΠΗΓΗ:madata.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι δηλώνονταν σαν βοσκοτόπια ακόμα και αμπέλια στη Καλντέρα Σαντορίνης!

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε ότι δηλώνονταν σαν βοσκοτόπια ακόμα και αμπέλια στη Καλντέρα Σαντορίνης!

Μάρκος Καφούρος: «Δηλώνονταν περιοχές όπου ήταν δικοί μας αμπελώνες. Δηλώνονταν τα πάντα, τα βουνά… δηλαδή είναι απίστευτο»

Κοινωνία
Κοινωνία: Έξαλλος ο Βαρδινογιάννης: Μας δουλεύουν όλοι – Από τους Βούλγαρους μέχρι το ρωσικό αέριο του… TAP

Έξαλλος ο Βαρδινογιάννης: Μας δουλεύουν όλοι – Από τους Βούλγαρους μέχρι το ρωσικό αέριο του… TAP

Ο Γ. Βαρδινογιάννης δεν μάσησε τα λόγια του.

Κοινωνία
Κοινωνία: Meteo.gr: «Σε 8 χρόνια χάθηκε το 37% των περιαστικών δασών της Αττικής» – Επιτελικό «κάρβουνο» έγινε ο νομός στην εξαετία Μητσοτάκη!

Meteo.gr: «Σε 8 χρόνια χάθηκε το 37% των περιαστικών δασών της Αττικής» – Επιτελικό «κάρβουνο» έγινε ο νομός στην εξαετία Μητσοτάκη!

Εξαετία εφιάλτης - «Ημιερημική» χαρακτηρίζουν την Αττική Έλληνες επιστήμονες - Μη αναστρέψιμη η καταστροφή σε μεγάλες εκτάσεις του νομού!

Κοινωνία
ExtraTime: Συναγερμός: 400.000 επιθέσεις χάκερ σε τραπεζικές συναλλαγές το 2024 – Ζημιά 17,7 εκατ. ευρώ

Συναγερμός: 400.000 επιθέσεις χάκερ σε τραπεζικές συναλλαγές το 2024 – Ζημιά 17,7 εκατ. ευρώ

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις σε τραπεζικά συστήματα και κάρτες αυξάνονται ραγδαία, με τους χάκερ να βάζουν στο στόχαστρο κυρίως POS και ΑΤΜ. Μόνο το 2024, οι απόπειρες ξεπέρασαν τις 400.000, προκαλώντας συνολική ζημιά που άγγιξε τα 17,7 εκατ. ευρώ

ExtraTime
Κοινωνία: Εμπαίζει τη νοημοσύνη του κόσμου η Μενδώνη για το σόου στο Άργος – Το ερειπωμένο κτίριο επισκευάστηκε για να… γκρεμιστεί!

Εμπαίζει τη νοημοσύνη του κόσμου η Μενδώνη για το σόου στο Άργος – Το ερειπωμένο κτίριο επισκευάστηκε για να… γκρεμιστεί!

Τραγέλαφος: Η Μενδώνη είχε επιπλήξει μια υπάλληλο στο Άργος για την κατάσταση ενός κτιρίου που φτιάχτηκε μεν, αλλά θα... γκρεμιστεί γιατί έχει αρχαία από κάτω!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μονή Σινά: O Υφ.Εξ Τάσος Χατζηβασιλείου παραδέχτηκε ότι το Μοναστήρι βρίσκεται στον «αέρα» στο ζήτημα των ιδιοκτησιών

Μονή Σινά: O Υφ.Εξ Τάσος Χατζηβασιλείου παραδέχτηκε ότι το Μοναστήρι βρίσκεται στον «αέρα» στο ζήτημα των ιδιοκτησιών

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται την εθνική ήττα - Ασχολούνται μόνο με το λατρευτικό καθεστώς, υποβαθμίζοντας το ιδιοκτησιακό

Κοινωνία
Κοινωνία: Μάτι: Οργή και θρήνος των συγγενών για την δικαστική απόφαση – «Μην περιμένει κανείς δικαίωση στην Ελλάδα – Δεν υπάρχει δικαιοσύνη εδώ»

Μάτι: Οργή και θρήνος των συγγενών για την δικαστική απόφαση – «Μην περιμένει κανείς δικαίωση στην Ελλάδα – Δεν υπάρχει δικαιοσύνη εδώ»

104 νεκροί και ούτε ένας πολιτικός στη φυλακή - Ποινές «χάδι» και μόνο για τους «τελευταίους τροχούς της αμάξης» επέβαλλε το δικαστήριο

Κοινωνία
Κοινωνία: Έρχεται το ψηφιακό ευρώ – Είμαστε έτοιμοι για έναν κόσμο χωρίς μετρητά; Ή απλώς… δεν μας ρώτησαν ποτέ;

Έρχεται το ψηφιακό ευρώ – Είμαστε έτοιμοι για έναν κόσμο χωρίς μετρητά; Ή απλώς… δεν μας ρώτησαν ποτέ;

Νέες εξελίξεις φέρνει η Κριστίν Λαγκάρντ, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κοινωνία
ExtraTime: Τρόλεϊ: Έρχεται το τέλος της εποχής τους; Θα τα αντικαταστήσουν με οικολογικά λεωφορεία

Τρόλεϊ: Έρχεται το τέλος της εποχής τους; Θα τα αντικαταστήσουν με οικολογικά λεωφορεία

Το παραδοσιακό τρόλεϊ, με τις κεραίες και τα καλώδια, φαίνεται πως οδεύει προς τη δύση του στην Αθήνα. Στη θέση του, ηλεκτρικά λεωφορεία με αυτονομία και μηδενικούς ρύπους

ExtraTime