ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Τέλος η προθεσμία για τις αιτήσεις – Πως θα γίνει η πληρωμή

Λίγες ώρες έμειναν για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα.
Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Τέλος η προθεσμία για τις αιτήσεις – Πως θα γίνει η πληρωμή

Αύριο, 5 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα με τους δικαιούχους να πρέπει να προσέξουν τις αιτήσεις τους.

Η επιδότηση από το κράτος αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Δικαιούχοι για το επίδομα είναι φυσικά πρόσωπα τα οποία καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Δηλαδή δικαίωμα έχουν όσοι χρησιμοποιούν κλιματιστικό, αντλία θερμότητας ή κάποιο άλλο θερμαντικό σώμα.

Από το επίδομα εξαιρούνται φυσικά όσοι λαμβάνουν ήδη επίδομα για θέρμανση με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Για να κάνετε την αίτησή σας εισέρχεται στην πλατφόρμα του myΘέρμανση. Εισάγεται τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας σας ενώ αν το σπίτι είναι ενοικιαζόμενο εισάγεται και το ΑΦΜ του εκμισθωτή. Συμπληρώνεται τα υπόλοιπα στοιχεία σας κάνοντας την ταυτοποίηση μέσω του Taxisnet.

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Τα ποσά που θα δοθούν και η πληρωμές

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα λάβουν από 48 μέχρι 480 ευρώ έκτακτη ενίσχυση στους λογαριασμούς ρεύματος τους.

Το μηνιαίο επίδομα υπολογίζεται με βάση τα 60 ευρώ επί το συντελεστή βαθμοημέρας κάθε οικισμού. Σε οικισμούς με δριμύ ψύχος (συντελεστής βαθμοημερών υψηλότερος της μονάδας), το ύψος της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 25% για τους δικαιούχους που διαμένουν σε αυτούς και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 160 ευρώ ανά μήνα και τα 480 ευρώ σε τριμηνιαία βάση.

Το επίδομα θέρμανσης θα εμφανιστεί ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος είτε αυτός είναι έναντι είτε είναι εκκαθαριστικός.

Σε περίπτωση που έχουμε λογαριασμό που περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, τότε η επιδότηση θα γίνει αναλογικά στις ημέρες του μήνα που αφορά πάντα για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 31 Μαρτίου.

Δείτε επίσης:

Συντάξεις Μαρτίου 2024: Έρχονται νωρίτερα οι πληρωμές – Δείτε όλες τις ημερομηνίες!

Εξεταστική για τα Τέμπη: Γίνεται για τα μάτια του κόσμου, αλλά αυτό το μειονέκτημα, η Μαρία Καρυστιανού το έκανε πλεονέκτημα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοροϊδία με μέτρα «ψίχουλα» για τους αγρότες – Είπε ότι όλα τα έκανε «καλά» στη Θεσσαλία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Τέλος η προθεσμία για τις αιτήσεις – Πως θα γίνει η πληρωμή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.