ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τα κλιματιστικά – Τι έχει συμβεί!

Ακόμα ένα χάος για την κυβέρνηση που αλλάζει τα κριτήρια και τη διαδικασία που αφορά την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τα κλιματιστικά – Τι έχει συμβεί!

Πολύ κοντά βρισκόμαστε στο να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, με την ημερομηνία που έρχεται στην επιφάνεια να είναι στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο όσο προχωράει ο καιρός, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο… φως που δημιουργούν απορίες.

Αρχικά μιλάμε για ένα κουπόνι που αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές, που θα αρχίζει από το 35% και θα φτάνει μέχρι το 50%.

Σίγουρα η πρώτη εικόνα σίγουρα ενδιαφέρει πολύ κόσμο, που θέλει να βάλει οικονομικές ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι του, προκειμένου να γλιτώσει και τον αυξημένο λογαριασμό ρεύματος.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές αφορά το πρόγραμμα!

Υπενθυμίζεται πως οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αλλάξουν μέχρι και τρεις από τις εξής κατηγορίες:

  • ψυγείο
  • κλιματιστικό
  • καταψύκτη

Από κει και πέρα όλοι οι πολίτες χωρίς να υπάρχει θέμα με το εισόδημα τους, μπορούν να κάνουν αίτηση, ωστόσο το ποσό επιδότησης θα έχει να κάνει με το μέγεθος αυτού.

Έτσι, αναμένεται οι πιο ευάλωτες οικογένειες να λάβουν το 50%, ενώ αυτές που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση να πηγαίνουν χαμηλότερα.

Ενώ θα υπάρχει και… κόφτης σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 350 χιλιάδες. Πρόβλημα ωστόσο έχει προκύψει σε ό,τι αφορά τα κλιματιστικά.

Η διαδικασία θα είναι αρκετά χρονοβόρα, αφού τεχνικοί θα πρέπει να πάνε σε κάθε σπίτι προκειμένου να το εξετάσουν και έπειτα να δίνουν την έγκριση προκειμένου να αγοραστεί και να εγκατασταθεί η συσκευή.

Για ακόμη μια φορά το κατά τα άλλα εκσυγχρονισμένο – επιτελικό – ψηφιακό κράτος απογυμνώνεται μπροστά στο τέρας της γραφειοκρατίας.

Εκτός από την ακρίβεια, οι πολίτες  που θα αποφασίζουν να αλλάξουν τις συσκευές τους, ώστε να μειώσουν το κόστος στους λογαριασμούς ρεύματος, έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες διαδικαστικά θέματα που κανονικά θα έπρεπε να τα έχει φροντίσει η κυβέρνηση.

Να υποθέσουμε πως θα δούμε και ανατιμήσεις φωτιά των εν λόγω συσκευών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα… όπως έχουμε δει και στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ;




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τα κλιματιστικά – Τι έχει συμβεί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.