ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη στο ογκολογικό τμήμα του «Μητέρα» τα Ιλίσια 2004

Τα Ιλίσια 2004 προχώρησαν σε μία πολύ όμορφη ενέργεια εν όψει Χριστουγέννων
Επίσκεψη στο ογκολογικό τμήμα του «Μητέρα» τα Ιλίσια 2004

Επίσκεψη στο ογκολογικό τμήμα του «Μητέρα» έκαναν τα Ιλίσια 2004, με αφορμή τις ξεχωριστές ημέρες που έρχονται και το πνεύμα που εκπέμπουν.

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιάννης Κάρκος και οι παίκτες Στέλιος Ξενιτίδης, Νίκος Καψάλης, Χρήστος Σόκλας, μοίρασαν δώρα και χαρά!

Με αφορμή την επίσκεψη από τα Ιλίσια 2004, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Ογκολογικό Κέντρο παιδιών/εφήβων του Παίδων «Μητέρα» δημιουργήθηκε το 2014.

Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του παραπέμφθηκαν ή/και διαγνώστηκαν και υποβλήθηκαν σε θεραπεία παιδιά/έφηβοι με διάφορους τύπους καρκίνου όπως λευχαιμία, όγκοι ΚΝΣ, σάρκωμα, όγκοι νεφρού και επινεφριδίων κλπ.

Οι ασθενείς, ανάλογα με την νόσο, το θεραπευτικό πρωτόκολλο και την φάση της θεραπείας, άλλοτε νοσηλεύονται και άλλοτε προσέρχονται στο εξωτερικό ιατρείο ή στην κλινική ημέρας.

Παράλληλα, στην ιατρική ομάδα της Κλινικής παραπέμφθηκαν παιδιά/έφηβοι με υποψία ή ήδη διαγνωσμένο ογκολογικό πρόβλημα καθώς και παιδιά και έφηβοι με ποικίλα αιματολογικά προβλήματα για συμβουλευτική γνώμη.

Επειδή όπως είναι αναμενόμενο η διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά προκαλεί, πέραν των άλλων, σοβαρές τραυματικές εμπειρίες τόσο στους νοσούντες, όσο και στα αδέλφια και στους γονείς, η ομάδα στήριξης αποτελούμενη από ψυχολόγο, από άτομο υπεύθυνο για την δημιουργική απασχόληση και από μουσικοθεραπεύτρια, συμπληρώνει εποικοδομητικά την ιατρονοσηλευτική φροντίδα του σώματος με την φροντίδα της ψυχής.

Επιπλέον, το Παίδων «Μητέρα», λαμβάνοντας υπόψη τα Ευρωπαϊκά πρότυπα αναφορικά με την προσφορά ποιότητας φροντίδας και την διακήρυξη «Erice», ίδρυσε το πρώτο στην Ελλάδα ιατρείο Νι.Κα (Νικητών Καρκίνου). με αποκλειστικό στόχο τη φροντίδα των αποθεραπευμένων από καρκίνο σε συνεργασία με τον σύλλογο ενηλίκων που νόσησαν από καρκίνο στην παιδική ή εφηβική ηλικία «Κύτταρο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίσκεψη στο ογκολογικό τμήμα του «Μητέρα» τα Ιλίσια 2004», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.