ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Επίθεση» Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» (vid)

«Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου»
«Επίθεση» Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» (vid)

Δριμύ ήταν το κατηγορώ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξαπέλυσε, με νέα δήλωσή του, επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στη δημόσια διοίκηση.

Με δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση της Δημόσιας Διοίκησης εκφράζοντας την άποψη, πως ο έλεγχος έχει ξεφύγει και πως η κυβέρνηση διορίζει παράτυπα χιλιάδες ανθρώπους.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

«Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η Κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους.

Το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει.

Μόνον την τελευταία τριετία, η Κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι. 

Δεν κάνει, όμως, μόνον αυτό η Κυβέρνηση. Με τις πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα Υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία.

Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία.

Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου.

Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι.

Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν.

Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Επίθεση» Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.