ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή ειδικών: Tους «ξηλώνει» η κυβέρνηση, άλλα πριν «φύγουν» δεν παρέλειψαν να καταστρέψουν τη Θεσσαλονίκη!

Πριν τη δομική ανασύσταση που θα προωθήσει η κυβέρνηση, η επιτροπή φρόντισε να αφήσει πίσω της «καμένη γη», με την επιβολή lockdown στη Θεσσαλονίκη.
Επιτροπή ειδικών: Tους «ξηλώνει» η κυβέρνηση, άλλα πριν «φύγουν» δεν παρέλειψαν να καταστρέψουν τη Θεσσαλονίκη!

Όπως αλλάζει ο… «Μανωλιός» με τους κυβερνητικούς ανασχηματισμούς μπας και σωθεί λίγο η στραπατσαρισμένη εικόνα του Μαξίμου, έτσι φτάσαμε να κάνουμε και «ανασχηματισμούς» ακόμα και στην επιτροπή ειδικών.

Άλλωστε στο θέατρο του παραλόγου των τελευταίων δυο ετών οι τηλεειδικοί επιστήμονες συμπεριφέρονται σαν πολιτικοί (και οι κυβερνώντες πολιτικοί σαν επιστήμονες). Δεν «αποφασίζουν» στα κανάλια τι θα απαγορευτεί, τι θα επιτραπεί, ποιοι θα λάβουν «προνόμια», ποιοι εργαζόμενοι θα εκβιαστούν και ποιοι θα πεταχτούν στον δρόμο, ποιοι είναι «καλοί» πολίτες και ποιοι είναι «μιάσματα» της κοινωνίας, ποια θρησκευτική εορτή δεν θα γίνει, ποια εθνική εορτή θα κηρυχθεί «παράνομη» κλπ;

Ε, αν δεν είναι αυτό συμπεριφορά πολιτικού, τότε ποια είναι;

«Ανασχηματισμός» στη μίνι… «κυβέρνηση» ειδικών

Αυτή η άτυπη «κυβέρνηση» παρά τω πρωθυπουργώ λοιπόν, αλλάζει. Κάνει… ανακαίνιση. Αφού πρώτα φρόντισε να καταστρέψει τη Θεσσαλονίκη εισηγούμενη mini lockdown, τώρα αλλάζει δομικά και λειτουργικά. Η επιτροπή 33 «ακαταδίωκτων» μελών, θα συμπυκνωθεί σε μια νέα επταμελή ομάδα, με τους υπόλοιπους να λειτουργούν επικουρικά.

Η Μίνα Γκάγκα υπουργοποιήθηκε, ο καθηγητής Πνευμονολογίας (ή «Δόκτωρ – Τρόμος» κατά κάποιες κακές γλώσσες) Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ακούγεται πως προορίζεται για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, καθώς φημολογείται πως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έχει ήδη έτοιμη τη παραίτηση του.

«Ανασχηματισμός» με τα όλα του, όπου οι πολύ «χρήσιμοι» αξιοποιούνται, οι «φθαρμένοι» αντικαθίστανται και οι «ενοχλητικοί» παραμερίζονται.

Φρόντισαν να «τελειώσουν» τη Θεσσαλονίκη πριν αποχωρήσουν

Όμως οι επικείμενες αλλαγές στην επιτροπή, καθόλου δεν πτόησαν τους ειδικούς (που σε λίγες μέρες δεν θα έχουν παρά ελάχιστη επιρροή στις αποφάσεις), να καταστρέψουν οικονομικά τη Θεσσαλονίκη, καταδικάζοντας την σε lockdown.

Ήδη καταστηματάρχες της συμπρωτεύουσας βρίσκονται «στα κάγκελα», αναγκασμένοι να κλείνουν τα μαγαζιά τους στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Απαγόρευση μουσικής (παγκόσμια… καινοτομία ανοησίας) και ντόμινο κατάρρευσης σε διασκέδαση, εστίαση, σε συνδυασμό με είσοδο σε εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους, φέρνουν ερήμωση και απολύσεις στην οικονομική ζωή της πόλης.

Στη Μύκονο βοήθησε ο… αέρας

Στην περίπτωση της κατάφορτης με… «high society» τουρίστες, Μυκόνου, το mini lockdown δεν είχε κρατήσει παραπάνω από 3-4 μέρες, διότι μάλλον η επιτροπή τότε, έκρινε πως τον ιό τον… πήρε ο αέρας. Τώρα με την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να επικρατήσει… άπνοια.

Πώς να μη «βράζουν» οι Θεσσαλονικείς λοιπόν; Έβαλαν την «υπογραφή» τους ειδικοί από μια επιτροπή που σήμερα είναι – αύριο δεν είναι (σε πόστα αποφάσεων). Έκαναν τη τεράστια ζημιά τους και αποχωρούν με το «μαξιλαράκι» ασφαλείας του ακαταδίωκτου. Διάλεξαν μια από τα ίδια, επαναλαμβάνοντας το καταστροφικό περσινό σκηνικό που ερήμωσε τη Θεσσαλονίκη και έστειλε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα τάρταρα.

Αποτελειώνουν περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και λίγο πριν αποχωρήσουν…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Απίστευτο αλλά αληθινό: Πληρώνουμε πιο πολλά σε ΕΡΤ και Δήμους απ’ ό,τι στο ίδιο το ρεύμα!

Απίστευτο αλλά αληθινό: Πληρώνουμε πιο πολλά σε ΕΡΤ και Δήμους απ’ ό,τι στο ίδιο το ρεύμα!

Όταν τα δημοτικά τέλη και το χαράτσι της ΕΡΤ κοστίζουν περισσότερο από την ίδια την κατανάλωση ρεύματος, τότε κάτι πάει εντελώς στραβά. Και το πιο εξοργιστικό; Το πληρώνουμε όλοι, ακόμη και όσοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα βασικά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ελλάδα : Νέο μπλόκο στο AirBnB

Ελλάδα : Νέο μπλόκο στο AirBnB

Με αυστηρούς περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη τουριστικοποίηση του κέντρου της Αθήνας και την εκτίναξη των ενοικίων για τους μόνιμους κατοίκους.

Κοινωνία
Κοινωνία: WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Η αδερφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά καταγγέλλει σκιώδεις απειλές και ισχυρίζεται ότι οι συγγενείς παρακολουθούνται!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Όσο αυξάνεται η χειραγώγηση των ΜΜΕ, τόσο εντείνεται η δυσπιστία των Ελλήνων στη συστημική ενημέρωση - Στο YouTube στρέφεται ο περισσότερος κόσμος

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Πρώιμη παιδική παρέμβαση: Τον Οκτώβριο ξεκινά το νέο πρόγραμμα πρώιμης παιδικής παρέμβασης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης ανηλίκων με αναπηρία. Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι προϋποθέσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ της real news. Πιο συγκεκριμένα οικονομική στήριξη έως και 800 ευρώ τον μήνα θα λάβουν οι γονείς 2.500 παιδιών που θα ενταχθούν στο νέο...

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Ούτε στην Κολομβία αυτά – Σάλος με την αποκάλυψη Καρυστιανού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Τέμπη: Ούτε στην Κολομβία αυτά – Σάλος με την αποκάλυψη Καρυστιανού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Καρυστιανού: «Μου είπαν ότι και μόνο η σύνδεση Μητσοτάκη με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Ελλάδα καταδικάζει τα παιδιά της – Πρώτη η χώρα μας στην ΕΕ σε παιδική φτώχεια – Και μετά μας λένε ότι τους νοιάζει το δημογραφικό!

Η Ελλάδα καταδικάζει τα παιδιά της – Πρώτη η χώρα μας στην ΕΕ σε παιδική φτώχεια – Και μετά μας λένε ότι τους νοιάζει το δημογραφικό!

Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας - Μιας χώρας που εγκατέλειψε πλήρως την ευλογία των παιδιών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Δημοσκόπηση κόλαφος από GPO - Βαλτωμένα παραμένουν τα πραγματικά ποσοστά της ΝΔ παρά την τεχνητή εικόνα της δήθεν ανάκαμψης

Κοινωνία