ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς των S-400

Την άποψη πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς των S-400 από τη Ρωσία, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα όπως υπογράμμισε ανοικτό μένει και το ενδεχόμενο αγοράς συστημάτων S-500. Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει πως η προμήθεια συστημάτων S-400 από τη Ρωσία ίσως να θέσει...
Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς των S-400

Την άποψη πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς των S-400 από τη Ρωσία, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε ανοικτό μένει και το ενδεχόμενο αγοράς συστημάτων S-500.

Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει πως η προμήθεια συστημάτων S-400 από τη Ρωσία ίσως να θέσει σε κίνδυνο βιομηχανίες άμυνες στις δύο νατοϊκές συμμαχίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24:

«Καταλήξαμε στο ζήτημα των S-400, υπογράψαμε μια συμφωνία με τους Ρώσους και θα ξεκινήσουμε τη συμπαραγωγή. Αργότερα ίσως συνεργαστούμε στους S-500».

Το προηγμένο σύστημα αντι-βαλλιστικών πυραύλων S-500 της Ρωσίας θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία όπως ανέφεραν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, στα ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώτη ομάδα στρατιωτικών θα ολοκληρώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέτος για να χρησιμοποιήσει το S-500, ένα σύστημα μεγάλης εμβέλειας που θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των συστημάτων αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς των S-400», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.