ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσε το πρώτο βαρύ πρόστιμο για αισχροκέρδεια στην Ελλάδα

Ο τετραψήφιος αριθμός 1520 έχει κατακλυστεί από καταγγελίες
Έπεσε το πρώτο βαρύ πρόστιμο για αισχροκέρδεια στην Ελλάδα

Αισχροκέρδεια: Την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Άδωνις Γεωργιάδης στη φαρμακοποθήκη που εντοπίστηκε από μικτό κλιμάκιο της ΓΓ Εμπορίας και Προστασίας του Καταναλωτή και της Οικονομικής Αστυνομίας να κερδοσκοπεί.

Το συγκεκριμένο ποσό, αν και φαίνεται μικρό, είναι αρκετά μεγάλο για τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης και προσδιορίστηκε επίσης με γνώμονα να μην την οδηγήσει σε λουκέτο.

Πρόκειται για φαρμακαποθήκη στην Αθήνα, η οποία διαπιστώθηκε ότι μέσα σε ένα μήνα είχε αυξήσει το περιθώριο κέρδους της επί αντισηπτικών προϊόντων από το 20% στο 35%.

Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις

Αισχροκέρδεια: Με δεδομένο ότι τέτοια φαινόμενα περιγράφονται στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων και όχι η τελική τιμή του προϊόντος οι ελεγκτές πραγματοποίησαν ιχνηλάτηση όλων των τιμολογίων αγοράς και πώλησης της συγκεκριμένης φαρμακαποθήκης προκειμένου να διαπιστώσουν την παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΠ ορίζει κατ’ ουσίαν παράνομη την αύξηση του περιθωρίου κέρδους φαρμακαποθήκης, φαρμακείου και γενικά οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στην παραγωγή, εισαγωγή, διακίνηση και εμπορεία προϊόντων σε έλλειψη (αντισηπτικών, μασκών κ.ο.κ.) απ’ τα επίπεδα που διατηρούσαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πάντως από την περασμένη Δευτέρα τα μικτά ελεγκτικά κλιμάκια έχουν εντείνει τους ελέγχους τους σε επιχειρήσεις.

Έλεγχοι οι οποίοι, ωστόσο απαιτούν χρόνο, αφενός λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται για την προσκόμιση των παραστατικών (σ.σ. με τη δικαιολογία ότι ‘τα έχει ο λογιστής’) αφετέρου λόγω της διαδικασίας ιχνηλάτησης που απαιτείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο τετραψήφιος αριθμός 1520 έχει κατακλυστεί από καταγγελίες οι οποίες αξιολογούνται και σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε ελέγχους.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έπεσε το πρώτο βαρύ πρόστιμο για αισχροκέρδεια στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.