ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Φοροελαφρύνσεις κι ενισχύσεις

Η επαναλειτουργία της εστίασης παραμένει κύριο ζητούμενο για την κυβέρνηση. Γιώργος Γεραπετρίτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Παπαθανάσης και Θοδωρής Λιβάνιος έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναλειτουργίας του κλάδου, που περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες δημόσιας υγιεινής, πρόσκαιρες πεζοδρομήσεις και αξιοποίηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς και πλέγμα οικονομικών διευκολύνσεων και φοροελαφρύνσεων, το οποίο αναμένεται να...
Εστίαση: Φοροελαφρύνσεις κι ενισχύσεις

Η επαναλειτουργία της εστίασης παραμένει κύριο ζητούμενο για την κυβέρνηση. Γιώργος Γεραπετρίτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Παπαθανάσης και Θοδωρής Λιβάνιος έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναλειτουργίας του κλάδου, που περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες δημόσιας υγιεινής, πρόσκαιρες πεζοδρομήσεις και αξιοποίηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς και πλέγμα οικονομικών διευκολύνσεων και φοροελαφρύνσεων, το οποίο αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Προς το παρόν, εκκρεμεί η οριστικοποίηση της ημερομηνίας, που η εστίαση θα σηκώσει… ρολά καθώς το Μέγαρο Μαξίμου σταθμίζει όλα τα δεδομένα. Από τη μία πλευρά οι πιέσεις που ασκούν τα συναρμόδια υπουργεία και οι επαγγελματίες του κλάδου, ώστε εστιατόρια, καφέ και ορισμένα μπαρ να ανοίξουν εκ νέου, ει δυνατόν και εντός του τρίτου δεκαημέρου του Μαΐου. Ισχυρό αντεπιχείρημα, τα υπαίθρια πάρτι και τα take away ποτά, που μετέδωσαν μια εικόνα χαλάρωσης, που για την ώρα έχει «παγώσει» τα σενάρια πρόωρης επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης.

Εστίαση: Το επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός

Χαρακτηριστική η αποστροφή του πρωθυπουργού κατά τη βόλτα του προ ημερών στο Παγκράτι, όταν έξω από ένα εστιατόριο επιβεβαίωσε πως το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου είναι η επαναφορά της εστίασης σε κανονικούς ρυθμούς την 1η Ιουνίου. Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται η αποκρυστάλλωση του κυβερνητικού σχεδίου για τον τουρισμό, τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, που καλύπτει περί το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας, ενώ αύριο ΣΕΤΕ και ΞΕΕ καταθέτουν στο υπουργείο Τουρισμού τις τελικές τους προτάσεις για τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 11 Μαΐου – Οι νέοι κανόνες

Η αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «διεκδικούμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια μικρότερη πίτα» αποτελεί την πυξίδα της φετινής στρατηγικής για τον τουρισμό, καθώς η χώρα μας μπορεί να επωφεληθεί τελικώς από την έξωθεν καλή μαρτυρία της επιτυχούς απόκρουσης του πρώτου κύματος της πανδημίας.

1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία

Για την ώρα παραμένει σε ισχύ το χρονοδιάγραμμα της 1ης Ιουνίου για τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και των αρχών Ιουλίου για τα εποχικά και τα τουριστικά καταλύματα. Κατά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ο κ. Μητσοτάκης έχει επισημάνει την ανάγκη υιοθέτησης μιας κοινής στρατηγικής σε επίπεδο ΕΕ, με στόχο τη θωράκιση των πιο εύθραυστων οικονομιών του Νότου, κάτι πάντως που δεν φαίνεται να προκύπτει από τις έως τώρα ενδοευρωπαϊκές διεργασίες, με σημείο αιχμής την αδυναμία χάραξης μιας κεντρικής στρατηγικής για την αποκατάσταση της λειτουργίας των διεθνών αερομεταφορών, με πιθανότερη αφετηρία τα μέσα Ιουνίου.

Κατά τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη των χωρών, που αντιμετώπισαν επιτυχώς την πανδημία, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Δανία, η Νορβηγία, η Τσεχία και η Αυστραλία, ο πρωθυπουργός προέταξε την ιδέα μιας πιο συστηματικής μεταξύ τους συζήτησης, που θα αφορά και συγκεκριμένα πρωτόκολλα, με στόχο να δημιουργηθούν «ασφαλείς διάδρομοι», που θα επιτρέψουν τη μεταφορά ανθρώπων μεταξύ συγκεκριμένων χωρών, με βάση κανόνες.

πηγή: ethnos.gr

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εστίαση: Φοροελαφρύνσεις κι ενισχύσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.