Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Έτσι κλέβουν χρήματα απο τους τραπεζικούς λογαριασμούς – Νέα απάτη – Τι να προσέχετε

Συντάκτης Γιώργος Διπλοΐδης Γιώργος Διπλοΐδης
Έτσι κλέβουν χρήματα απο τους τραπεζικούς λογαριασμούς – Νέα απάτη – Τι να προσέχετε

To «phishing» στο διαδίκτυο, γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο, με την απάτη αυτή να έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί πολίτες να χάνουν χρήματα.

Νέα απάτη: Οι κλοπές χρημάτων από τους λογαριασμούς πολιτών, συνεχίζονται με τα περιστατικά «phishing» να είναι όλο και περισσότερα.

Η νέα απάτη που χρησιμοποιείται είναι να προσποιούνται μία πραγματική οντότητα, μία τράπεζα και να ζητούν να καταχωρήσουμε τα στοιχεία εισόδου στον λογαριασμό μας.

Αν μας πείσουν και το κάνουμε, τότε αποκτούν πλήρη πρόσβαση σ’ αυτόν και μας κλέβουν χρήματα. Πολλές φορές για να τα καταφέρουν, μας λένε πως πρόκειται για θέμα ασφάλειας.

Με αυτόν τον τρόπο έχουν ως στόχο, ο πολίτης να δώσει τα στοιχεία εισόδου στον λογαριασμό του, χωρίς να το σκεφτεί για πολύ και υποψιαστεί, την απάτη που κρύβεται από πίσω.

Η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει, πως κανένα τραπεζικό ίδρυμα, δεν θα στείλει ποτέ κάποιο μήνυμα αυτού του είδους, για να ζητήσει την επιβεβαίωση των στοιχείων του.

Όταν κάποιος δεχθεί κάποιο μήνυμα με αυτό το περιεχόμενο θα πρέπει να το αγνοήσει. Ενώ αν αμφιβάλλει για την γνησιότητα του, μπορεί να επικοινωνήσει με την τράπεζα του.

Εκμεταλλεύονται το γεγονός, πως με τα κινητά μας, που είναι ένας μικρός υπολογιστής, είμαστε όλη την μέρα στο διαδίκτυο. Έτσι λειτουργούμε με μεγάλη ταχύτητα και δεν σκεφτόμαστε, πριν προβούμε σε κάποια ενέργεια.

Κάποια στοιχεία που μπορούν να μας κάνουν να καταλάβουμε πως το μήνυμα είναι αυτού τους είδους είναι:

Kάποια γραμματικά λάθη στο μήνυμα, μια αλληλογραφία που μπορεί να έρχεται απροσδόκητα από ένα ίδρυμα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο αίτημα.

Οι γενικότητες στο περιεχόμενο του μηνύματος, δημιουργώντας την αίσθηση του κατεπείγοντος.

Δημοφιλη Αρθρα