ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι κλέβουν χρήματα απο τους τραπεζικούς λογαριασμούς – Νέα απάτη – Τι να προσέχετε

To «phishing» στο διαδίκτυο, γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο, με την απάτη αυτή να έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί πολίτες να χάνουν χρήματα.
Έτσι κλέβουν χρήματα απο τους τραπεζικούς λογαριασμούς – Νέα απάτη – Τι να προσέχετε

Νέα απάτη: Οι κλοπές χρημάτων από τους λογαριασμούς πολιτών, συνεχίζονται με τα περιστατικά «phishing» να είναι όλο και περισσότερα.

Η νέα απάτη που χρησιμοποιείται είναι να προσποιούνται μία πραγματική οντότητα, μία τράπεζα και να ζητούν να καταχωρήσουμε τα στοιχεία εισόδου στον λογαριασμό μας.

Αν μας πείσουν και το κάνουμε, τότε αποκτούν πλήρη πρόσβαση σ’ αυτόν και μας κλέβουν χρήματα. Πολλές φορές για να τα καταφέρουν, μας λένε πως πρόκειται για θέμα ασφάλειας.

Με αυτόν τον τρόπο έχουν ως στόχο, ο πολίτης να δώσει τα στοιχεία εισόδου στον λογαριασμό του, χωρίς να το σκεφτεί για πολύ και υποψιαστεί, την απάτη που κρύβεται από πίσω.

Η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει, πως κανένα τραπεζικό ίδρυμα, δεν θα στείλει ποτέ κάποιο μήνυμα αυτού του είδους, για να ζητήσει την επιβεβαίωση των στοιχείων του.

Όταν κάποιος δεχθεί κάποιο μήνυμα με αυτό το περιεχόμενο θα πρέπει να το αγνοήσει. Ενώ αν αμφιβάλλει για την γνησιότητα του, μπορεί να επικοινωνήσει με την τράπεζα του.

Εκμεταλλεύονται το γεγονός, πως με τα κινητά μας, που είναι ένας μικρός υπολογιστής, είμαστε όλη την μέρα στο διαδίκτυο. Έτσι λειτουργούμε με μεγάλη ταχύτητα και δεν σκεφτόμαστε, πριν προβούμε σε κάποια ενέργεια.

Κάποια στοιχεία που μπορούν να μας κάνουν να καταλάβουμε πως το μήνυμα είναι αυτού τους είδους είναι:

Kάποια γραμματικά λάθη στο μήνυμα, μια αλληλογραφία που μπορεί να έρχεται απροσδόκητα από ένα ίδρυμα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο αίτημα.

Οι γενικότητες στο περιεχόμενο του μηνύματος, δημιουργώντας την αίσθηση του κατεπείγοντος.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.