ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα είναι ο φράχτης που «σφραγίζει» τα σύνορα στον Έβρο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά, και θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Παράλληλα με την κατασκευή του νέου φράχτη, μήκους 26 χιλιομέτρων και ύψους 5 μέτρων, αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων με την προσθήκη, προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης...
Έτσι θα είναι ο φράχτης που «σφραγίζει» τα σύνορα στον Έβρο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά, και θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Παράλληλα με την κατασκευή του νέου φράχτη, μήκους 26 χιλιομέτρων και ύψους 5 μέτρων, αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων με την προσθήκη, προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Το έργο συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη, καθώς πέραν του βασικού αμυντικού-αποτρεπτικού του χαρακτήρα, θα λειτουργήσει και ως ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου το σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα. Μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: «Με τον φράχτη στον Έβρο νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες»

Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα επιθεωρήσει τα έργα στον νέο φράχτη

Για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη ενημερώθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Φέρες όπου του έγινε αναλυτική παρουσίαση.

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, και σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

«Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι θα είναι ο φράχτης που «σφραγίζει» τα σύνορα στον Έβρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.