Ευλογιά των πιθήκων: Ήρθαν για να... μείνουν οι εμβολιασμοί; Στο «τραπέζι» ενδεχόμενο του εμβολίου! Ποιους θα αφορά.

Ήρθαν για να... μείνουν οι εμβολιασμοί; Στο «τραπέζι» ενδεχόμενο του εμβολίου για την ευλογιά των πιθήκων!

Ευλογιά των πιθήκων λοιπόν. Ή αν προτιμάτε, άλλη μια προσπάθεια μαζικής υστερίας από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας. Όπως και να ΄χει, η ουσία είναι πως συζητείται ο εμβολιασμός των πολιτών!

Ενώ λοιπόν κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος τα εμβόλια κατά του COVID-19, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αναμένεται αυτή την εβδομάδα να βάλει στο «τραπέζι» το θέμα του εμβολιασμού και για την διαφαινόμενη νέα απειλή σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων συμπεριλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους, ρίγη, κόπωση αλλά και δερματικά εξανθήματα σε όλο το σώμα.

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιους αφορά ένας πιθανός εμβολιασμός

Όπως διαβάσατε στο Sportime, το ECDC προτείνει έναν μαζικό προληπτικό εμβολιασμό για την ανοσοποίηση επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Φυσικά, το σενάριο που κυκλοφορεί είναι να υπάρξει στοχευμένος εμβολιασμός σε συγκεκριμένες ομάδες, χωρίς φυσικά να αποκλείουμε αυτός ο κύκλος να διευρυνθεί βάσει του… πρόσφατου παρελθόντος με τον κορονοϊό.

Για την ώρα λοιπόν, θα αφορά ομάδες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως οι υγειονομικοί, οι κτηνίατροι, οι ερευνητές που εργάζονται σε εργαστήρια, αλλά και όσοι περιλαμβάνονται στις στενές επαφές κρούσματος.

Και ενώ τις προηγούμενες μέρες οι «ειδικοί» στην Ελλάδα είχαν υποβαθμίσει το θέμα μιλώντας για μεμονωμένα περιστατικά, σταδιακά αρχίζουν οι πρώτοι «ψίθυροι» για εμβολιασμό μερίδας πολιτών, καραντίνα διάρκειας 21 ημερών, ιχνηλάτηση επαφών κτλ.

Δυστυχώς η ιστορία φαίνεται πως θα επαναληφθεί ως φάρσα, με στοχοποίηση όσων είναι σκεπτικοί στα μέτρα και στον εμβολιασμό…

Η κυβέρνηση φαίνεται πως όχι μόνο δεν μαθαίνει από τα λάθη της, αλλά τα επαναλαμβάνει με χαρά…

 

Update 14:37:

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με θέμα τους εμβολιασμούς για την ευλογιά των πιθήκων.

Αυτά που αποφασίστηκαν είναι:
Χορήγηση εμβολίου στους υγειονομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Χορήγηση εμβολίου στις στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
– Δεν προβλέπεται εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ενώ αναμένεται να γίνουν μαζικές παραγγελίες εμβολίων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.