ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύοσμος – Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 9 άτομα – Ζητούσαν χρήματα από τις οικογένειές τους

Απαγωγείς συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Έδρα τους ο Εύοσμος, όπου κρατούσαν συνολικά εννέα αλλοδαπούς.
Εύοσμος – Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 9 άτομα – Ζητούσαν χρήματα από τις οικογένειές τους

Εύοσμος: Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα για απαγωγή και εκβιασμό εννέα Πακιστανών στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά τρεις αλλοδαποί 27, 24 και 20 ετών, που κρατούσαν τους Πακιστανούς παρά τη θέλησή τους και εκβίαζαν συγγενικά τους πρόσωπα για να εισπράξουν μεγάλα ποσά προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία. Κατηγορούνται για αδικήματα αρπαγής, εκβίασης και απόπειρας εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Η καταγγελία έγινε στις στις 25 Οκτωβρίου, από δύο αλλοδαπούς στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, που τόνισαν πως άγνωστοι είχαν απαγάγει τον αδερφό τους και ζητούσαν 2000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο τόπος κράτησης του απαχθέντα εντοπίστηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και την 26η Οκτωβρίου το βράδυ κανονίστηκε η παράδοση του χρηματικού ποσού στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ο 50χρονος απαχθείς, αλλά και ο 27χρονος αλλοδαπός βρέθηκαν στο σημείο και μόλις ο δράστης παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, συνελήφθη.

Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στον Εύοσμο εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν άλλοι οκτώ απαχθέντες αλλοδαποί, και συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 20 ετών, ως απαγωγείς- συνεργοί.

Οι συλληφθέντες, που ζητούσαν από 1000 έως 2000 ευρώ από συγγενείς των θυμάτων τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εύοσμος – Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 9 άτομα – Ζητούσαν χρήματα από τις οικογένειές τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.