ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξοδος Πάσχα: Πόσα αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα – Πόσοι επιβάτες μπήκαν σε πλοίο

Δείτε πόσοι άνθρωποι εγκατέλειψαν την Αθήνα αυτές τις μέρες εν όψει Πάσχα
Έξοδος Πάσχα: Πόσα αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα – Πόσοι επιβάτες μπήκαν σε πλοίο

Κορυφώθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος από την Αθήνα για τις Ημέρες του Πάσχα, με χιλιάδες ανθρώπους να ταξιδεύουν στα χωριά τους, τα εξοχικά τους ή άλλους προορισμούς.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Νούσης βρέθηκε στην Ελευσίνα λίγο μετά τις 15:00 και μετέφερε τα εξής για λογαριασμό της ΕΡΤ.

«Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων από την Αττική για τις Ημέρες του Πάσχα. Η εικόνα έχει μεταβληθεί σε σχέση με πριν από μία ώρα. Είναι καλύτερη μέχρι και τα διόδια της Ελευσίνας. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα διαπιστώνεται μόλις περάσουν τα διόδια, όπου δημιουργείται μία χοάνη και στενεύει η εθνική οδός από τέσσερις λωρίδες στις τρεις.

Σε στοιχεία που στη διάθεσή μας, μόνο σήμερα έχουν εγκαταλείψει την Αθήνα από τις δύο εθνικές οδούς συνολικά 40.000 οχήματα, ενώ από χθες το πρωί Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και σήμερα το πρωί, από την Ελευσίνα έχουν γίνει 72.000 διελεύσεις, ενώ για τη Λαμία 50.600 διελεύσεις. Έχει αρχίσει να καλυτερεύει η εικόνα. Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί μετά τα διόδια της Ελευσίνας, ώστε να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους».

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Μέμος βρέθηκε στο λιμάνι Πειραιά την ίδια ώρα και μετέφερε το ρεπορτάζ.

«Το λιμενικό έχει λάβει όλα τα μέτρα. Από νωρίς το πρωί χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει στο λιμάνι του Πειραιά για να ταξιδέψουν στους νησιωτικούς του προορισμούς εν όψει του Πάσχα.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια να αναχωρήσουν από τον Πειραιά, 31 για Αργοσαρωνικό, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας θα φύγουν σήμερα συνολικά 12 δρομολόγια για Κυκλάδες και Μαρμάρι. Από το Λαύριο θα φύγουν 9 δρομολόγια.

Αυτές τις μέρες κορυφώνεται το κύμα εξόδου. Μόνο χθες Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 40.000 επιβάτες, οι οποίοι αναχώρησαν από όλα αυτά τα λιμάνια που αναφέραμε, ενώ το διάστημα από 7/4 έως και χθες Μεγάλη Πέμπτη, έχουν αναχωρήσει από αυτά τα λιμάνια πάνω από 160.000 επιβάτες. Το ίδιο διάστημα έχουν φορτωθεί πάνω από 29.000 Ι.Χ. Αυτό που μας λένε οι ταξιδιώτες είναι ότι αναμένεται να γυρίσουν στη βάση τους την Τρίτη ή την Τετάρτη του Πάσχα».

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 16:00 ίσχυε η απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων στις εθνικές οδούς και δεν δόθηκε παράταση στην ώρα.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την έξοδο των Αθηναίων εν όψει του Πάσχα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έξοδος Πάσχα: Πόσα αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα – Πόσοι επιβάτες μπήκαν σε πλοίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.