ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξωφρενικό: Ο Παναιτωλικός καλείται σε απολογία για το υπέροχο πανό με την Καρυστιανού – Τους ενοχλεί η στήριξη του κόσμου και τον φιμώνουν!

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Παναιτωλικός - Παρέμβαση ντροπής από τη Superleague, για ένα πανό που αφορά το έγκλημα στα Τέμπη και επαινέθηκε από το πανελλήνιο
Εξωφρενικό: Ο Παναιτωλικός καλείται σε απολογία για το υπέροχο πανό με την Καρυστιανού – Τους ενοχλεί η στήριξη του κόσμου και τον φιμώνουν!

Το ματωμένο έγκλημα των Τεμπών που βαραίνει την κυβέρνηση, φαίνεται ότι την ενοχλεί όσο τίποτε άλλο στο επικοινωνιακό κομμάτι. Αναμφισβήτητα είναι ο νούμερο ένα λόγος που καταρρέει δημοσκοπικά. Και τη μεγάλη ενόχληση του Μαξίμου μπορεί να τη συμπεράνει κάποιος από το γεγονός ότι δεν σταματούν τα φαινόμενα φίμωσης των πολιτών, που πηγαία εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της δικαίωσης. Μοιάζει να έχει πέσει γενικό «σήμα» σε όλους τους θεσμούς να μην επιτρέπουν φωνές που καταγγέλλουν δημόσια το έγκλημα, και μάλιστα να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι το κάνουν.

Πριν από λίγες μέρες είχαμε την απίστευτη απόφαση της διευθύντριας του 15ου λυκείου Αθηνών να αποβάλει για μια μέρα δύο μαθητές που συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου και θέλησαν να τραγουδήσουν ένα τραγούδι για τα Τέμπη στη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου. Με νοοτροπία αυταρχισμού και τρομοκρατίας, η λυκειάρχης έσκισε το χαρτί με τους στίχους του τραγουδιού και εκτόξευε απειλές στους μαθητές, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι. Προφανώς τα Τέμπη «ενοχλούν» πολύ κάποιους που απολαμβάνουν «θεσούλες», και αυτό φαίνεται προς τα έξω.

Όμως η φίμωση επιβάλλεται και σε άλλα λαϊκά μετερίζια. Όχι μόνο στην παιδεία, αλλά και στον αθλητισμό, όπως φαίνεται από την ακόλουθη εξωφρενική είδηση. Το ποδόσφαιρο είναι και αυτό μια λαϊκή συνέλευση που συχνά – πυκνά εκπέμπει κοινωνικά μηνύματα. Το περασμένο Σάββατο, οπαδοί του Παναιτωλικού σήκωσαν στην έδρα τους ένα συγκλονιστικό πανό για τα Τέμπη, που έδειχνε την Μαρία Καρυστιανού και έγραφε «Μαρία όρμα τους – Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη». Το πανό απέσπασε χιλιάδες διθυραμβικά σχόλια στα social media και σχολιάστηκε από το πανελλήνιο ως μια αξιέπαινη κίνηση.

Αξιέπαινη για το λαό, αλλά καταδικαστέα από φορείς που ελέγχουν τον αθλητισμό και απ’ ότι φαίνεται φροντίζουν το image της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και αυτό διότι το αξιέπαινο πανό προκάλεσε την παρέμβαση του Πειθαρχικού της Superleague!

Συγκεκριμένα η κλήση προς τον Παναιτωλικό έγινε σύμφωνα με τα άρθρα που επικαλείται το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κι αφορά απρεπή συνθήματα, πανό και άναμμα πυρσών/καπνογόνων. Δηλαδή ο Παναιτωλικός απειλείται με τιμωρία, επειδή κάποιοι οπαδοί του έδειξαν την ανθρωπιά να στηρίξουν τη «μάνα των Τεμπών» στον αγώνα της για να τιμωρηθεί το έγκλημα.

Φυσικά η συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση, λειτουργεί ως «σήμα» προς τις υπόλοιπες ομάδες και τους οπαδούς τους, για να μη γενικευτεί το φαινόμενο και σε άλλα γήπεδα. Ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας φαίνεται ότι ενοχλείται από τις δημοκρατικές παρεμβάσεις των πολιτών, και σίγουρα αυτή η απόφαση το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Διότι η κυβέρνηση δεν θα ήθελε με τίποτα να πάει προς τις ευρωεκλογές έχοντας συνεχείς λαϊκές παρεμβάσεις που καταγγέλλουν τις ευθύνες της για το έγκλημα των Τεμπών.

Το γεγονός ότι το – κατά τα άλλα πανίσχυρο – σύστημα έφτασε να φοβάται τη φωνή μιας γυναίκας (και όλων των άλλων συγγενών των θυμάτων που αγωνίζονται), δείχνει πόσο ευάλωτο και εχθρικό είναι απέναντι στην αλήθεια. Και μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να φιμώσουν πολίτες που φωνάζουν το αυτονόητο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξωφρενικό: Ο Παναιτωλικός καλείται σε απολογία για το υπέροχο πανό με την Καρυστιανού – Τους ενοχλεί η στήριξη του κόσμου και τον φιμώνουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.