ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στήριξη ύψους 180 εκατ. Ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Τι ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης
Ευρωπαϊκή Ένωση: Στήριξη ύψους 180 εκατ. Ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Όπως ανακοινώθηκε τη Μ.Δευτέρα στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη, η Ε.Ε θα προσφέρει νέα στήριξη έκτακτης ανάγκης ύψους 180 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό στην Ελλάδα.

«Τα προγράμματά μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα αποτελούν ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Εξακολουθούμε να κάνουμε πράξη την ισχυρή δέσμευσή μας σχετικά με την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στην Ελλάδα ώστε να τους εξασφαλίσουμε ασφαλέστερη, ομαλότερη και αξιοπρεπέστερη ζωή, και να διευκολύνουμε την ένταξή τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ είναι χειροπιαστά και η ζωή των ανθρώπων αυτών έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ιδιαίτερο φόρο τιμής αποτίω στους Έλληνες πολίτες και στους δημάρχους οι οποίοι υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες στους δήμους τους με μεγάλη κατανόηση και φροντίδα», δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως ανακοινώθηκε τα κονδύλια της Ε.Ε θα διατεθούν για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και στην αναβάθμιση, όπως γνωστοποιήθηκε, του προγράμματος στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» (ΕΣΤΙΑ).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση: Στήριξη ύψους 180 εκατ. Ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.