ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητικό επίδομα: Δείτε όλες τις αλλαγές – Είναι επίσημο

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα
Φοιτητικό επίδομα: Δείτε όλες τις αλλαγές – Είναι επίσημο

Φοιτητικό επίδομα: Το Υπουργείο Παιδείας τροποποίησε την απόφαση, αναφορικά με τη διαδικασία των δικαιολογητικών για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος.

Συνεπώς, το ποσό από τα 1.000 ευρώ αυξάνεται στα 1.500 και στα 2.000 για όσους συγκατοικούν.

Παράλληλα καθορίζονται τα επιπλέον στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν από τους φοιτητές αναφορικά με τη συγκατοίκηση.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι: Στην περίπτωση φοιτητή που συγκατοικεί με άλλο προπτυχιακό φοιτητή ΑΕΙ που φοιτά για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια φοίτησης ως προς τα εξάμηνα που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, κι εφόσον τα Τμήματα/Σχολές σπουδών του φοιτητή και του συγκατοικούντος φοιτητή βρίσκονται στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Οι αιτήσεις για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για κάθε ακαδημαϊκό έτος υποβάλλονται εντός προθεσμίας από 1 έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους, εκτός εάν ορισθεί διαφορετικά με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και κάτοχος Α.Φ.Μ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής που υλοποιεί και υποστηρίζει η ΕΔΥΤΕ Α.Ε., ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Φοιτητικό επίδομα: Όσα θέλετε να μάθετε

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όσα θέλετε να μάθετε για την τροποποίηση της υπό στοιχεία 140832/Ζ1/25-8-2017 απόφασης των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών «Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φοιτητικό επίδομα: Δείτε όλες τις αλλαγές – Είναι επίσημο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.