ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Μάνη: Eκκενώνεται Γύθειο και το Μαυροβούνι

Η κατάσταση είναι δραματική με τη φωτιά στη Μάνη και πλέον κάτοικοι και επισκέπτες σπεύδουν να εκκενώσουν το Γύθειο και το Μαυροβούνι. 

Φωτιά στη Μάνη- Γύθειο
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η κατάσταση είναι δραματική με τη φωτιά στη Μάνη και πλέον κάτοικοι και επισκέπτες σπεύδουν να εκκενώσουν το Γύθειο και το Μαυροβούνι σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες ζει μια τραγωδία δίχως τέλος. Η φωτιά στη Μάνη μαίνεται και έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το Γύθειο και το Μαυροβούνι..

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης. Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Βερούτης είπε ότι «Εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε το πρώτο θύμα από τη φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στην Αττική: 9 τραυματίες – Που υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

 

Exit mobile version