ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά – Βαρυμπόμπη: Σύνταξη στην οικογένεια του νεκρού εθελοντή πυροσβέστη

Ο Βασίλης Φιλώρας προστέθηκε στη μακρά λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους σε αυτή τη χώρα
Φωτιά – Βαρυμπόμπη: Σύνταξη στην οικογένεια του νεκρού εθελοντή πυροσβέστη

Φωτιά – Βαρυμπόμπη: Την Τρίτη (10/8) η οικογένεια, οι λοιποί συγγενείς και οι φίλοι αποχαιρέτησαν τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, δόθηκε το τελευταίο αντίο σε έναν νέο άνθρωπο που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του.

Βρισκόταν στη φλεγόμενη Ιπποκράτειο Πολιτεία, όταν ένα βαρύ συρμάτινο καλώδιο αποκολλήθηκε από κολόνα ηλεκτροδότησης και έπεσε πάνω του.

Ο Βασίλης Φιλώρας προστέθηκε στη μακρά λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους σε αυτή τη χώρα. Είτε από πυρκαγιές, είτε από τροχαία, είτε από οτιδήποτε άλλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον εθελοντή πυροσβέστη, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Αυτή την ώρα, δυστυχώς, αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών», είπε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την απονομή σύνταξης στην οικογένειά του.

«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε πριν από λίγο η κυβέρνηση.

Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόσες δεκαετίες ο ελληνικός λαός περιμένει να σταματήσουν οι φονικές πυρκαγιές. Να εξουδετερώνονται γρήγορα. Να υπάρξει ένα ισχυρό αντιπυρικό σύστημα. Να μπει ένα τέλος στην απώλεια ανθρώπων, ζώων και φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτό δεν έχει συμβεί εν έτει 2021. Και όσο δεν συμβαίνει, τόσο οι φίλοι του κάθε Βασίλη Φιλώρα θα δημιουργούν video όπως αυτό. Και θα κάνουν όλους όσοι λογίζονται στην κατηγορία των ανθρώπων, να βουρκώνουν…

 

Διαβάστε ακόμη:

Μέσι: Έφτασε Παρίσι ο Αργεντινός – Αύριο (11/8) η παρουσίαση! (vids)

Φωτιά – Εύβοια: Εικόνες που σοκάρουν κάνουν τον γύρω του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ

Φωτιές: Αυτά είναι όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Φωτιά – Βαρυμπόμπη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά – Βαρυμπόμπη: Σύνταξη στην οικογένεια του νεκρού εθελοντή πυροσβέστη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.