ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass 2: Τέλος οι εγκρίσεις – Τότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή!

Πόσες αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί για το Fuel Pass 2 και πότε θα γίνει η επόμενη καταβολή.

Fuel Pass 2: Συνεχίζεται η διαδικασία πληρωμών της επιδότησης καυσίμων. Τι δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Fuel Pass 2: Νέες πληροφορίες για τις πληρωμές για το επίδομα στο καύσιμα, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ Σταϊκούρας ανέφερε ότι «το 73% όσων υπέβαλαν αίτηση για Fuel Pass 2 επέλεξε να πιστωθεί το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό για να αξιοποιήσει τα χρήματα και εκτός καυσίμων».

Παράλληλα πρόσθεσε πως: «Χθες (σ.σ. την Πέμπτη 11/8) έγιναν οι περισσότερες πληρωμές – για 1,9 εκατομμύρια αιτήσεις – και εκκρεμούν αυτές που θα εκκαθαριστούν μέσα στον Αύγουστο» και συμπλήρωσε ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία για 2,2 εκατομμύρια αιτήσεις για τις οποίες έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς ή την άυλη κάρτα 155 εκατομμύρια ευρώ».




Αναλυτικά τα στοιχεία για το Fuel Pass 2:

Οι πολίτες που έχουν επιλέξει να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

Συγκεκριμένα επιδότηση βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

Fuel Pass 2: Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δείτε αν είστε δικαιούχος του επιδόματος του Fuel Pass 2. Δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος.




Exit mobile version