ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass: Ποιοι το δικαιούνται που δεν το πήραν πριν – Μέχρι πότε

Στο τραπέζι βρίσκεται και η διεύρυνση των δικαιούχων του Fuel Pass για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.

Στο τραπέζι και η διεύρυνση των δικαιούχων του Fuel Pass για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Πάνω από 40 ευρώ για τον κάθε δικαιούχο.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Επέκταση της κάρτας του Fuel Pass και μετά το τέλος Ιουνίου σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς η τιμή της βενζίνης πλησιάζει τα 2,5 ευρώ το λίτρο στις μεγάλες πόλεις και έχει ήδη ξεπεράσει τα 2,8 ευρώ στα νησιά.

Η εκτόξευση της τιμής στα καύσιμα, σχεδόν εν μια νυκτί, δεν ήταν προσωρινό φαινόμενο όπως φαίνεται και έτσι οι επιτελείς της Κυβέρνησης αποφάσισαν το επίδομα του Fuel Pass να επεκταθεί προκειμένου οι πολίτες να ανακουφιστούν κάπως.

Η κατακόρυφη άνοδο της τιμής της βενζίνης, σε συνδυασμό με τις εξίσου μεγάλες αυξήσεις σε άλλα αγαθά, έχουν «εκτροχιάσει» τους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών.

Η νέα επέκταση του Fuel Pass θα ξεκινά από τον Ιούλιο και θα διαρκέσει το τέλος του καλοκαιριού. Το ποσό που θα επιδοτείται θα ξεπερνά τα 40 ευρώ (όπως ίσχυσε την πρώτη φορά), ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια θα υπερβαίνουν τα 40 ευρώ ανά δικαιούχο.

Σύμφωνα με τα παρατηρητήριο υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σπάει κάθε ιστορικό ρεκόρ. Η μέση τιμή της Πανελλαδικά αγγίζει τα 2,386 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel βρίσκεται μια ανάσα από τα 2 ευρώ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ




Exit mobile version