ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γαλλία και Ιταλία συζητούν για έναν νέο τραπεζικό κολοσσό

Οι δύο τράπεζες βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο συγχώνευσης
Γαλλία και Ιταλία συζητούν για έναν νέο τραπεζικό κολοσσό

Δύο κορυφαίες τράπεζες του εξωτερικού, μία της Ιταλίας και μία της Γαλλίας, σχεδιάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, κάτι που αν τελικά πραγματοποιηθεί θα μπορούσε να σημαίνει την αρχή μιας νέας εποχής στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Όπως ανέφεραν οι Financial Times, ο Διευθύνων Σύμβουλος σε μία από τις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες, σχεδιάζει εδώ και μήνες και εξετάζει το αν θα ήταν εφικτό το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη Γαλλική Societe Generale.

Φυσικά σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς ο ίδιος, διετέλεσε διευθυντής δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της εν λόγω Γαλλικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη συζήτηση Ωστόσο και οι δύο πλευρές βλέπουν τη συγχώνευση θετικά.

Οι συζητήσεις βέβαια βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια, καθώς τόσο η οικονομία καθώς και η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία είναι ιδιαιτέρως ρευστές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γαλλία και Ιταλία συζητούν για έναν νέο τραπεζικό κολοσσό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.