ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Οικονόμου: Αποποίηση κάθε ευθύνης για την αποφυλάκιση Λιγνάδη – «Οι πολίτες δεν γνωρίζουν το νομικό πλαίσιο»

Προκλητικός ο Γιάννης Οικονόμου, επέρριψε τις ευθύνες σε... αδαείς πολίτες και αντιπολίτευση, ενώ έβγαλε «λάδι» το Μαξίμου.
Γιάννης Οικονόμου: Αποποίηση κάθε ευθύνης για την αποφυλάκιση Λιγνάδη – «Οι πολίτες δεν γνωρίζουν το νομικό πλαίσιο»

Πεισματικά πίσω από το δάχτυλο της κρύβεται η κυβέρνηση όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης Λιγνάδη, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα, και επέρριψε ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από το Μαξίμου!

Σε ένα ρεσιτάλ αλαζονείας και πολιτικάντικων υπεκφυγών ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως για την εθνική ντροπή της αποφυλάκισης Λιγνάδη, φταίνε οι… πολίτες που δεν κατανοούν τον Ποινικό Κώδικα και φταίει η αντιπολίτευση που εργαλειοποιεί το θέμα.

Ουδεμία απάντηση για το πώς γίνεται ένας καταδικασμένος – σήμερα – βιαστής δύο ανηλίκων να βρισκόταν στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου επί δύο χρόνια, και μάλιστα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για 20 ολόκληρες μέρες επέλεγε τη σιωπή, ενώ έβγαινε στη δημοσιότητα σωρεία παραγεγραμμένων  – και μη – αδικημάτων του Λιγνάδη.

Ακόμα, δεν απαντήθηκε πως γίνεται να μην ενδιαφέρθηκε η υπουργός να αντλήσει στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία του Λιγνάδη, ενώ ακόμα και με μια πολύ εύκολη ενημέρωση από τα αρχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, θα μπορούσε να ξέρει ποιον ορίζει ως διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο.

Κατά τα άλλα… ενοχλούν οι πηγαίες αντιδράσεις του κόσμου σε παραστάσεις όλης της Ελλάδας, που ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να αποδοθεί ορθά η δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας και του δικαίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για ανευθυνότητα και λαϊκισμό, σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ – ας πούμε – το να δίνεται το κοινωνικό παράδειγμα πως ένας βιαστής δύο ανηλίκων μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, είναι το απόγειο της… υπευθυνότητας ενός ευνομούμενου κράτους…

Ο Γιάννης Οικονόμου από τη μια είπε πως «η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τις ανησυχίες των πολιτών» και από την άλλη δήλωσε πως οι πολίτες δεν… καταλαβαίνουν τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, λες και δεν είναι εξόφθαλμο πως σε άλλες υποθέσεις βιαστών που εκδικάστηκαν πρόσφατα, οι ποινές ήταν βαρύτατες, ενώ για την υπόθεση Λιγνάδη θεωρήθηκε πως ο ένοχος δεν είναι πλέον ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε σεβασμό στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης λέγοντας ότι «το Σύνταγμα κατοχυρώνει την διάκριση των εξουσιών. Οι δικαστές υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Αν θέλουμε να έχουμε μια δημοκρατική και φιλελεύθερη πολιτεία οφείλουμε να σεβόμαστε την δικαιοσύνη».

Κατά τον Γιάννη Οικονόμου φταίει η αντιπολίτευση και όποιος άλλος προβάλλει αντιρρήσεις προς την απόφαση της Δικαιοσύνης, ενώ η ίδια η κυβέρνηση εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης μετά το βούλευμα-κόλαφο για το σκάνδαλο Novartis.

Ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ακόμα πως «Αν πληγεί το Κράτος Δικαίου, αν αμφισβητηθεί η Δικαιοσύνη, αν δώσουμε χώρο σε λαϊκά δικαστήρια και αυτόκλητους εισαγγελείς, τότε θα βρεθούμε ένα βήμα από τον αυταρχισμό και την εκτροπή».

Ασφαλώς δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα η παρατήρηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθόσον όλες οι αντιδράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, πραγματοποιήθηκαν με απολύτως ειρηνικό τρόπο παρά το ότι η ηθική διάσταση του θέματος έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στο κοινό λαϊκό αίσθημα. Αν… ενοχλούν ακόμα και οι ειρηνικές αντιδράσεις που άλλωστε είναι Συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, τότε αυτό ακριβώς είναι που μας φέρνει «ένα βήμα από τον αυταρχισμό και την εκτροπή»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Οικονόμου: Αποποίηση κάθε ευθύνης για την αποφυλάκιση Λιγνάδη – «Οι πολίτες δεν γνωρίζουν το νομικό πλαίσιο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.