ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γηροκομείο φρίκης στα Χανιά: Έδιναν αποφάγια, εντόσθια ζώων και ψυχοφάρμακα

Φρίκη προκαλούν τα όσα βίωναν οι τρόφιμοι σε γηροκομείο στα Χανιά.
Γηροκομείο φρίκης στα Χανιά: Έδιναν αποφάγια, εντόσθια ζώων και ψυχοφάρμακα

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις φρικιαστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά και τις δύσκολες ώρες που βίωναν οι ηλικιωμένοι σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των υπευθύνων του γηροκομείου και το κατηγορητήριο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν είναι κόλαφος.

Τα όσα βίωναν οι τρόφιμοι στο γηροκομείο-κολαστήριο επί χρόνια δεν τα χωράει ανθρώπινος νους καθώς φαίνεται πως οι υπεύθυνοι τους έδιναν αποφάγια, εντόσθια ζώων αλλά και ψυχοφάρμακα προκειμένου να τους κρατούν σε καταστολή.

Μάλιστα, ο στόχος που τους έδιναν χάπια χωρίς κάποια ιατρική συμβουλή ήταν για να μειωθούν οι πνευματικές τους λειτουργίες, να καμφθεί η κινητικότητα τους ούτως ώστε με άνεση να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν χέρι στα μετρητά και στα ακίνητά τους.

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί ο αριθμός των θανάτων στο γηροκομείο από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, καθώς 293 τρόφιμοι είχαν φύγει από την ζωή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου χθες συνελήφθη μαζί με την κόρη της και άλλα πέντε άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές, διαβεβαίωνε τους πάντες πως τα πάντα λειτουργούσαν υποδειγματικά.

Η πραγματικότητα όμως διέψευσε τα λεγόμενα της επιβεβαιώνοντας τις διαμαρτυρίες των ηλικιωμένων στους συγγενείς τους για τις συνθήκες διαβίωσης.

Ειδικότερα, στους ηλικιωμένους προσφέρονταν σε καθημερινή βάση ελάχιστη τροφή που προερχόταν κυρίως από αποφάγια προηγούμενων ημερών μέχρι και εντόσθια ζώων!

Υπόλογοι για τα όσα τράβηξαν οι άτυχοι ηλικιωμένοι που κόστισαν την ζωή σε εκατοντάδες εξ αυτών αναμένεται να βρεθούν σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί 36 άτομα.

Μάλιστα, η Αστυνομία  στην Κρήτη έχει ήδη προχωρήσει σε επτά συλλήψεις για την υπόθεση που αφορούν την 69χρονη μητέρα, την 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του γηροκομείου, δύο γιατροί και τρία ακόμα άτομα που ανήκουν στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι πως κατά τις έρευνες των αρχών στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 105.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και πολλά κοσμήματα μεγάλης αξίας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γηροκομείο φρίκης στα Χανιά: Έδιναν αποφάγια, εντόσθια ζώων και ψυχοφάρμακα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.