ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκορμπατσόφ: Απειλή κατά της ειρήνης η κίνηση των ΗΠΑ για τα πυρηνικά

Ο Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ προαναγγέλλει μία νέα κούρσα εξοπλισμών, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας πυρηνικής σύγκρουσης
Γκορμπατσόφ: Απειλή κατά της ειρήνης η κίνηση των ΗΠΑ για τα πυρηνικά

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης απέρριψε σήμερα την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την την συμφωνία ελέγχου των οπλοστασίων, η οποία βοήθησε στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ προαναγγέλλει μία νέα κούρσα εξοπλισμών, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας πυρηνικής σύγκρουσης.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον προγραμματίζει την αποχώρησή της από την Συμφωνία για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF) που υπεγράφη από τους Γκορμπατσόφ και Ρίγκαν το 1987.

Η εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, εξάλειψε τους πυραύλους μικρής και μεσαίας ακτίνας δράσης που εκτοξεύονταν από χερσαίες βάσης σε πυρηνικό και συμβατικό επίπεδο οπλοστασίων και διατηρούνταν από τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ στην Ευρώπη.

Ο Γκορμπατσόφ σε άρθρο του στους «New York Times», χαρακτηρίζει την κίνηση των ΗΠΑ ως «μία άμεση απειλή κατά της ειρήνης» ενώ ελπίζει ότι αυτή μπορεί να ανατραπεί μέσω διαπραγματεύσεων.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

 

Η Τουρκία βγάζει τη Δευτέρα το γεωτρύπανο «Πορθητής» στην ανατολική Μεσόγειο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκορμπατσόφ: Απειλή κατά της ειρήνης η κίνηση των ΗΠΑ για τα πυρηνικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.