ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς: Ο μπαμπάς «γύπας», η μαμά ξινή και ο βλαχοδήμαρχος

Οι γονείς εξορισμού είναι άνθρωποι που υπηρετούν πολλούς ρόλους
Γονείς: Ο μπαμπάς «γύπας», η μαμά ξινή και ο βλαχοδήμαρχος

Τι είδους γονείς μπορείς να συναντήσεις στην διπλανή πόρτα; Ποιος είναι ο μπαμπάς γύπας και η μαμά ξινή; Όλες οι απαντήσεις στο εγχειρίδιο που ακολουθεί.

Οι γονείς εξορισμού είναι άνθρωποι που υπηρετούν πολλούς ρόλους. Μια βόλτα μέχρι το πάρκο ή την παιδική χαρά αρκεί για να δεις πως ο κάθε γονιός έχει το δικό του στυλ, τη δική του προσωπικότητα στο «άγεσθαι και φέρεσθαι». Εγχειρίδιο γονέα με σαρκαστική διάθεση.

1. Ας ξεκινήσουμε με παραδείγματα που βλέπουμε στις παιδικές χαρές. Η πιο τυπική περίπτωση είναι η μαμά κουτσομπόλα. Όλοι νομίζω θυμόμαστε την κυρία Κόλλια (την οποία έπαιξε με επιτυχία η αείμνηστη Τζέσυ Παπουτσή) από το Πάτερ ημών την γειτόνισσα του Κώστα Καρρά, αυτή η γειτόνισσα έχει γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος πάρκων αλλά και αθλητικών δραστηριοτήτων είναι η μάνα που γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα και χώνει τη μύτη της εκεί που δε τη σπέρνουν. Η κυρία Κόλλια έχει κάνει ολόκληρη σχολή! Θα έπρεπε να είναι υπερήφανη!

2. Ας πάμε και σε μια περίπτωση πατέρα! Φέρνει τα παιδιά στο πάρκο είναι καλοντυμένος πάντα στην τρίχα αλλά το μάτι αετίσιο … Είναι ο μπαμπάς ΓΥΠΑΣ! Σίγουρα τον έχεις δει κυκλοφορεί και μεταμεσονύχτια για ποτάκι! Είναι ο μπαμπάς που θα κάνει κομπλιμέντα στις άλλες μαμάδες … Μαίρη τι ωραίο που είναι το μαλλί σου – Ελένη έχασες κιλά?! Σκοπός του να πάρει τηλεφωνάκι και να κεράσει ποτάκι, έχει και τα τυχερά σου να είσαι πατέρας!

3. Έχουμε τη μαμά ΞΙΝΗ! Κλασική περίπτωση γυναίκας που όλα την ενοχλούν και όλα την πειράζουν! Θα μπορούσαμε να την πούμε και ξινολεμονιά μιας και έχει μια μόνιμη ξινίλα στα χείλια! Μόνο όταν βλέπει τα παιδιά της μπορεί να σκάσει αυτό το χειλάκι … όχι όμως για πολύ μπαίνει γρήγορα στο mode ξινό!

4. Συνεχίζουμε με τη μαμά κουκουβάγια! Κλασική περίπτωση μαμάς που κυκλοφορεί ελεύθερη ανάμεσα μας! Μην κάνετε όμως ποτέ το λάθος και την ρωτήσετε τι κάνει το παιδί της, γιατί θα πρέπει σίγουρα να έχεις μαζί σου καρεκλάκι (ναι σαν αυτό που κουβάλαγε η γιαγιά σου στην εκκλησία για να κάτσει) γιατί θα σας πιάσει το ξημέρωμα για να σας λέει τα κατορθώματα του μπόμπιρα της! Εδώ ταιριάζει η παροιμία άλλη δε γέννησε παιδί μόνο η Μαριώ τον Γιάννη!

Υπάρχουν και οι γονείς δεν δίνω σημασία

5. Πάμε σε άλλο παράδειγμα πατέρα: έχουμε το μπαμπά ΦΙΤ! Κανονικά αυτούς θα έπρεπε να τους βλέπουμε μόνος στα γυμναστήρια να κάνουν cross fit αλλά έλα που σκάνε μύτη, σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, και στις παιδικές χαρές. Θα τους δεις με τα κολλάν τους, τα ακριβά ποδήλατά τους (άνω των 2000 ευρώ) να υπερηφανεύονται για τους δικέφαλους και τους κοιλιακούς τους (εγώ τι να πω που έχω έναν και καλό) και να τρέχουν τα κακόμοιρα παιδιά τους σε ότι εξόρμηση στο βουνό υπάρχει. Daddy show-off δεν αρέσεις σε κανέναν!

6. Παράλληλα με τον μπαμπά Γύπα θα δούμε και τη μαμά Κότα (κρίμα για το ζωικό βασίλειο)! Κλασσική περίπτωση μητέρας που θα πάει στην παιδική χαρά λες και πάει στα μπουζούκια ή σαν μια Θεσσαλονικιά που πάει απλή για καφέ! Είναι η μαμά που θέλει να ανεβάσει το ηθικό της και ψάχνει για λίγη αντρική συντροφιά και που γελάει με κάθε κοτσάνα που θα της πετάξει κάποιος επίδοξος μπαμπάς-γύπας!

7. Σε αυτή τη θέση δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε μαμά ή μπαμπάς γιατί συμβαίνει και από τα δύο φύλα! Είναι ο κλασικός άνθρωπος ξερόλας! Μη γελιόμαστε έτσι έχει γεννηθεί και με τα χρόνια το έχει εξελίξει το είδος του! Πλέον ως γονείς είναι παντογνώστες όλων των παιδικών αποριών (και δεν μένουν μόνο στα παιδικά θέματα), έχουν απάντηση σε κάθε απορία και να μην έχεις απορία θα στο απαντήσουν δεν ντρέπονται να εκφέρουν την άποψή τους μιας και αυτοί είναι οι καλύτεροι … ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ … όλοι οι υπόλοιποι είναι πλέμπα! Άμα τους συναντήσετε απομακρύνετε τέκνα και παιδιά είναι επικίνδυνοι για το ανθρώπινο είδος!

8. ΜΠΑΜΠΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ! Τύπος που κάθεται στο παγκάκι (πάντα με δίχαλη παντόφλα) να ομιλεί (πάντα) στο κινητό του τηλέφωνο, με τα ντεσιμπέλ της φωνής να αυξάνονται επικίνδυνα όταν πλησιάζει κόσμος! Είναι ο δήμαρχος της παιδικής χαράς, γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα! Θα μπορούσε να μοιράζει σταυρωμένα ψηφοδέλτια και στις επόμενες δημοτικές εκλογές να είναι ο νικητής! Δίχαλο for the win!

9. Υπάρχουν και οι γονείς δε δίνω σημασία! Σε έχουν πρήξει τα παιδιά, πάμε παιδική χαρά και δεν μπορείς να τους χαλάσεις το χατίρι? υπάρχει πάντα η λύση! Τα πας και ξαφνικά τα ματάκια σου κάνουν αστεράκια, βρίσκεις ένα ωραιότατο παγκάκι και κλείνεις τα ματάκια σου … άμα σου ξεφύγει και ένα ροχαλητό και τι πειράζει όλοι μια οικογένεια είμαστε στην παιδική χαρά! Μετά όμως το σκέφτεσαι και το πας to the next level … γιατί να κατεβαίνω στο πάρκο με τα παιδιά θα τους δώσω walkie talkie τι κακό μπορεί να συμβεί? Τελικά θα σκεφτεί είμαι πολύ έξυπνος…. Ασχολίαστο! NEXT

10. Στην προηγούμενη κατηγορία κουμπώνει και ο μπαμπάς ΣΦΥΡΙΞΑ ΚΑΙ ΕΛΗΞE! Είναι ο cool daddy που κάθεται στην παιδική χαρά και σχολιάζει από μέσα του, μιλάει στο κινητό, μπορεί να φλερτάρει αλλά όταν είναι η ώρα να φύγουν δεν σηκώνει κουβέντα! Ρίχνει ένα κλέφτικο σφύριγμα και τα παιδιά σούζα έτοιμα για αναχώρηση!

11. Έχουμε και την κλασική μαμά σβούρα που τρέχει πίσω από το παιδί της σαν να είναι η ουρά του! Είναι η μαμά που θα κάνει κούνια, θα κάνει τσουλήθρα, θα κυλιστεί στα χώματα και όταν τρέχει το παιδί της σίγουρα θα την δεις να κάνει το μαραθώνιο της από πίσω! Στο τέλος μπερδεύονται τα άλλα παιδάκια και καταλήγουν να την ρωτάνε κοριτσάκι εσύ τι τάξη πας?

12. Πολύ κοντά στη μαμά σβούρα είναι και η πιεστική μαμά! Εδώ θα φέρω ένα παράδειγμα, ανάστατη ολόκληρη η παιδική χαρά ψάχνει ένα παιδί που χάθηκε, υπάρχει ένταση και άγχος. Ρωτάνε όλοι πως τον λένε πόσο χρονών είναι και η απάντηση δεν είναι αυτή που περιμένεις! Αχ ο Γιαννάκης μου είναι 12 στα 13…. Ένα τούβλο σε πετυχαίνει στο δόξα πατρί! Θέλει λίγο προσοχή γιατί με αυτές τις συμπεριφορές αυτά τα παιδάκια δεν θα ωριμάσουν ποτέ!

13. Θα κλείσουμε το εγχειρίδιο μας με την κατηγορία γονείς Τέλειοι! Εντάξει σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι πιο φυσιολογικοί γονείς (και όμως υπάρχουν και αυτοί). Είναι οι γονείς που πιάνουν στασίδι το παγκάκι του πάρκου έχουν αφήσει ελεύθερα τα παιδιά να παίξουν χωρίς όμως να τους χάνουν από το οπτικό τους πεδίο, απολαμβάνουν το καφεδάκι τους και επιδίδονται σε κοινωνικό σχολιασμό! Θα πάρει ώρα όπως μπορείτε να φανταστείτε … έχουν να σχολιάσουν και 12 είδη γονέων!

Απλά να σημειώσω εδώ οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και προϊόν μυθοπλασίας … αλλά προσοχή κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας!

 

Ειδήσεις σήμερα

Masterchef spoiler: Αυτοί κερδίζουν σήμερα!

Τηλεθέαση: Ποιος ήταν ο νικητής της Τετάρτης;

Το SDNA κάνει προπαγάνδα ακόμα και με τον Κώστα Τσιμίκα!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γονείς: Ο μπαμπάς «γύπας», η μαμά ξινή και ο βλαχοδήμαρχος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τζωρτζίνα Μιχαήλ

Απόφοιτος ΑΣΟΕΕ και συγκεκριμένα του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, πολύ σοβαρά ξεκινήσαμε… αλλά ένας οικονομολόγος στην σημερινή εποχή είναι πάντα χρήσιμος. Είπα να αφήσω για λίγο στην άκρη ισολογισμούς, έσοδα, έξοδα και να να γίνω ειδικός σε θέματα showbiz και όχι μόνο, δίνοντας τη δική μου καυστική ματιά.