ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Gov.gr – Μεγάλη προσοχή: Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες μέσω mail! (pic)

Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο υποτίθεται ότι αποστέλλεται από τη διεύθυνση gov.gr, γίνεται η απάτη
Gov.gr – Μεγάλη προσοχή: Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες μέσω mail! (pic)

Gov.gr: Μια νέα απάτη έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι προκειμένου να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα από επίδοξα θύματα.

Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο υποτίθεται ότι αποστέλλεται από τη διεύθυνση «gov.gr», αναφέρουν στο υποψήφιο θύμα ότι έχει επιστροφή φόρου από την εφορία.

Ο παραλήπτης καλείται να πατήσει σε έναν υπερσύνδεσμο, εισάγοντας τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου να πιστωθούν τα χρήματα.

Οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις χρηματικές τους συναλλαγές και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Δείτε το mail που υποτίθεται ότι αποστέλλεται από το gov.gr:

Govgr απάτη

Ακολουθεί μια σειρά από οδηγίες, προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πέσεις θύμα διαδικτυακής/τηλεφωνικής απάτης.

Αναλυτικά:

Μην δεχτείς να μεσολαβήσεις ως ενδιάμεσος σε διακίνηση χρημάτων από άλλα άτομα, συνήθως άγνωστα σε σένα. Μπορεί να υποστείς σημαντικές επιπτώσεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο εμπλέκεσαι σε παράνομες ενέργειες, είτε το γνωρίζεις είτε όχι

Εάν λάβεις ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), μην απαντήσεις και μην ακολουθήσεις τυχόν υποδεικνυόμενο σύνδεσμο (link),

Διασταύρωσε τα στοιχεία της εταιρείας που προσφέρει τη θέση εργασίας και τα στοιχεία επικοινωνίας της (ειδικά αν εδρεύει στο εξωτερικό),

Μην παραχωρείς ποτέ στοιχεία του τραπεζικού σου λογαριασμού σε κανέναν, εκτός εάν έχεις μαζί του μονιμότερη συνεργασία, ή είναι άτομο του στενού οικογενειακού σου περιβάλλοντος.

Εάν πιστεύεις ότι έχεις εμπλακεί σε μεταφορά παράνομου χρήματος, μην προβείς σε οποιαδήποτε άλλη μεταφορά χρημάτων που τυχόν σου ζητηθεί. Ειδοποίησε αμέσως την τράπεζα σου, την υπηρεσία στην οποία πραγματοποίησες την συναλλαγή και την αστυνομία.

Η τράπεζα ή οι τράπεζες που συνεργάζεστε, έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους χρήσιμες συμβουλές, προκειμένου να μην πέσετε θύμα απάτης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Gov.gr – Μεγάλη προσοχή: Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες μέσω mail! (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.