ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Γρ. Κοινωνικής Ένταξης Ρομά για το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού στην Άμφισσα

«Απαραίτητη η συμβολή όλων μας για την ανατροπή μίας απαράδεκτης κατάστασης περιθωριοποίησης, αποκλεισμού, αλλά και εχθρότητας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της
H Γρ. Κοινωνικής Ένταξης Ρομά για το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού στην Άμφισσα

Τη θλίψη της για τον άδικο χαμό του 13χρονου κοριτσιού στην Άμφισσα, εξέφρασε η ειδική γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Κατερίνα Γιάντσιου, με ανακοίνωσή της.

«Τέτοια γεγονότα μας καλούν όλους, πολιτεία και πολίτες, να αναλογιστούμε με ψυχραιμία το περιβάλλον γέννησης αυτών των φαινομένων και τη συμβολή όλων μας για την ανατροπή μίας απαράδεκτης κατάστασης περιθωριοποίησης, αποκλεισμού, αλλά και εχθρότητας» υπογράμμισε η κ. Γιάντσιου, σύμφωνα με  το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε:

«Η πολιτική της κοινωνικής ένταξης αποτελεί τη μόνη βιώσιμη, ανθρωπιστική προσέγγιση, για να αποφευχθούν περιστατικά αυτοδικίας, αντιποίνων και βιαιοπραγιών. Το περιθώριο γεννά περιθώριο και οι περιθωριοποιημένοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζονται συχνά ως παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «H Γρ. Κοινωνικής Ένταξης Ρομά για το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού στην Άμφισσα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.