MEDIA

H ζωή μας χωρίς Facebook και Instagram

Χάσαμε το Facebook, το Instagram, το Messenger και το WhatsApp-SOS! Πώς είναι η ζωή μας δίχως αυτά; Το Sportime έχει τις απαντήσεις.
H ζωή μας χωρίς Facebook και Instagram

Το μπλακ άουτ στο Facebook και εφαρμογών που εξαρτώνται από αυτό ανέτρεψε τα… μη αναστρέψιμα. Τώρα, για πες μου, τι κάναμε;

Τελικά υπάρχει ζωή και χωρίς Facebook; Θέλοντας και μη, το μάθαμε. Βασικά χαμός έγινε. Και γίνεται. Είπαμε και εμείς να τα βάλουμε κάτω. Πώς τσουλάνε οι ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα δίχως πράγματα που έχουμε μάθει να θεωρούμε δεδομένα; Απαντήσεις:

ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Μπορεί να  εξελιχθεί σε ένα «για δες, τελικά είναι καλό παιδί, έχει κάτι να πει». Μπορεί, εντελώς διαφορετικά, να φτάσει στο «ευτυχώς που δεν του μιλάω του απάλευτου (άλλη λέξη λέμε κανονικά, αλλά, ΟΚ, λίγο αυτολογοκρισία δεν βλάπτει)». Είτε το ‘να είτε το άλλο, να που είχαμε επιτέλους την ευκαιρία να… γνωριστούμε καλύτερα με τους διπλανούς μας στη δουλειά. Να πούμε και καμιά κουβέντα face to face, χωρίς να πατήσουμε τις λέξεις στο πληκτρολόγιο….

ΒΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ

Αυτό παίζει να συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, ας το αντιμετωπίσουμε ως μέρος του φολκλόρ αυτής της τόσο ιδιαίτερης χώρας που είμαστε. Βρισίδια προς τον Μαρκ (τον) Ζούκερμπεργκ παίζει να ακούστηκαν από τα ακριτικά φυλάκια στον Έβρο ως τις εσχατιές του νότου. Με τη γνωστή φαντασία που ως φυλή έχουμε στο «μπινελίκι».

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ INFLUENCERS

Εδώ είναι λεφτά στη μέση. Για κάποιους το Instagram είναι δουλειά. Από αυτό κερδίζουν (πολλά), από αυτό ζουν (και υπάρχουν). Για ρωτήστε τους Έλληνες influencers πώς βίωσαν αυτό το σοκ. Πώς κοιτούσαν με απόγνωση τις φωτογραφίες που έβγαλαν και δεν μπορούσαν να τις μοιραστούν. Σε κρίση Τούνη, Τανιμανίδης και Μπόμπα…

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ

Υπήρξε μια εποχή, σαν αρχαία ιστορία μοιάζει, που το τηλέφωνο ήταν για να… παίρνεις τηλέφωνο. Για λίγο, γυρίσαμε το χρόνο πίσω. Ακούσαμε φωνές ανθρώπων που είχαμε ξεχάσει τι ηχόχρωμα έχουν. Θυμηθήκαμε τι είναι το SMS και γιατί επιμένουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να το προσφέρουν στα πακέτα συνδέσεων που κάνουν. Πήρε επίσης φωτιά το Viber, ως γνωστόν οι μικρότεροι σε ηλικία δεν το έχουν σε μεγάλη υπόληψη ως μέσο επικοινωνίας.

 ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ 100 ΦΟΡΕΣ ΤΟ F5

Τι έγινε ρε παλικάρια εκεί στη Σίλικον Βάλεϊ; Το φτιάξατε επιτέλους το ρημάδι; Κάνατε επανεκκίνηση όπως προτείνουν όλοι οι ενημερωμένοι IT του κόσμου; Εμείς πάντως, πατούσαμε και ξαναπατούσαμε F5 ελπίζοντας πως η ανανέωση της σελίδας θα φέρει και έναν άνεμο ελπίδας και κανονικότητας.

ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρκετοί ενημερώνονται για την επικαιρότητα ή για το τι κάνουν οι φίλοι τους μόνο μέσω Facebook. Μπορούμε να συζητήσουμε για το κατά πόσο αυτό είναι σωστό ή λάθος ή αν προτιμάτε, γιατί και πώς θα ήταν καλύτερο να γίνεται αν γίνεται. Αλλά ας μείνουμε στην ουσία: Κάποιοι βρέθηκαν στο σκοτάδι από πλευράς εξελίξεων.

«ΨΗΛΩΣΑΝ» ΟΙ ΤΟΥΙΤΕΡΑΔΕΣ

Καλά αυτοί δεν θέλουν και πολύ. Στην (όποια) αναμπουμπούλα πρώτοι οι «τουιτεράδες» χαίρονται. Τρένταρε σαν τρελό το θέμα της «πτώσης». Ακόμα περισσότερο καθώς μπήκαν στο εικονίδιο με το μπλε πουλί και χρήστες που δεν το πολυχρησιμοποιούν, καθως ήταν η μόνη τους διέξοδος για να καλύψουν την ανάγκη για socializing. Καθώς επίσης και να προσπαθήσουν να μάθουν τι στα κομμάτια έγινε…

ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Κάποιοι μπορεί να άνοιξαν ένα βιβλίο (να το κάνετε πιο συχνά). Κάποιοι, ίσως έφτιαξαν ένα καφέ και άραξαν στο μπαλκόνι, μην κάνοντας απολύτως τίποτα και μην έχοντας το κινητό στα χέρια (ναι, γίνεται). Δεν είναι άσχημο πού και πού να απομονώνεσαι. Να μιλάς και λίγο με την εσωτερική φωνή σου… Δεν είναι απαραίτητα τρελοί όσο το κάνουν.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «H ζωή μας χωρίς Facebook και Instagram», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.