ΚΟΙΝΩΝΙΑ

HIV: Ανατροπή με νέα μεταδοτική και πιο παθογόνα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ευρώπη

Μια νέα πιο μεταδοτική και παθογόνα μετάλλαξη εντόπισαν επιστήμονες στην Ολλανδία!
HIV: Ανατροπή με νέα μεταδοτική και πιο παθογόνα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ευρώπη

HIV: Την ώρα που ο κορονοϊός και η πανδημία του φαίνεται σιγά σιγά να βαδίζουν προς το φινάλε, επιστήμονες εντόπισαν στην Ολλανδία μία νέα -άκρως παθογόνα- παραλλαγήτου ιού HIV.

Η συγκεκριμένη λοιπόν αναφέρεται ως VB και φαίνεται πως κυκλοφορούσε στη χώρα ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 109 άτομα που είναι γνωστό ότι έχουν νοσήσει με VB και στην πλειοψηφία τους (εκτός από δύο) ζουν όλοι στην Ολλανδία. Φυσικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί και δεν το γνωρίζουν.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV έχει μειωθεί παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία, χάρη στην ευρεία χρήση φαρμάκων που καταστέλλουν τον ιό.

Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως η νέα παραλλαγή είναι εξίσου θεραπεύσιμη με τον συνηθισμένο HIV και μπορεί να ανιχνευθεί χρησιμοποιώντας τα ίδια διαγνωστικά τεστ που χρησιμοποιούνται για άλλες παραλλαγές του.

Μάλιστα, τα άτομα με την νέα παραλλαγή απ’ ότι φαίνεται δεν διαφέρουν από τους άλλους κατοίκους της χώρας που ζουν με τον ιό HIV στην ηλικία, το φύλο ή άλλα χαρακτηριστικά τους, υποδεικνύοντας περαιτέρω ότι ο ίδιος ο ιός είναι υπεύθυνος για την αυξημένη μολυσματικότητα που παρατηρείται στις περιπτώσεις τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «HIV: Ανατροπή με νέα μεταδοτική και πιο παθογόνα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ευρώπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.