ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απόλυτη ξεφτίλα: To Δημόσιο αρνείται να δώσει αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Μενίδι!

Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει κανείς για το ότι το Δημόσιο δεν επιθυμεί να αποζημιώσει την οικογένεια του 11χρονου μαθητή, ενώ για άλλες περιπτώσεις ευτελούς σημασίας σπαταλούνται υπέρογκα ποσά.
Η απόλυτη ξεφτίλα: To Δημόσιο αρνείται να δώσει αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Μενίδι!

Ελληνικό Δημόσιο: Στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αναμένεται να παρευρεθεί σήμερα η οικογένεια του μικρού Μάριου που το 2017 έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Ενώ με τη πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, επιδικάστηκε το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ ως αποζημίωση στην οικογένεια του Μάριου για ψυχική οδύνη, το Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης!

Η οικογένεια που έχασε με τόσο άδικο τρόπο τον μικρό Μάριο, καλείται σήμερα λόγω της εξοργιστικής αναλγησίας του Δημοσίου, να αναβιώσει τις συνθήκες του τραγικού θανάτου του μαθητή. Τότε που μια σχολική εκδήλωση του καλοκαιριού κατέληξε σε τραγωδία. Τα παιδιά του 6ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο και μια αδέσποτη σφαίρα βρήκε τον 11χρονο Μάριο στο κεφάλι, κόβοντας τελικά το νήμα της ζωής του.

Η οικογένεια του Μάριου, στις 25.4.2018 είχε καταθέσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, επιρρίπτοντας του ευθύνες για την (όπως αποδείχθηκε) εγκληματική παραμέληση επί μακρό χρονικό διάστημα της περιοχής Μενιδίου, με ελλιπή αστυνόμευση, παρά το ότι γνώριζαν πολύ καλά την αυξημένη εγκληματικότητα της περιοχής. Και ως εκ τούτου η οικογένεια ζήτησε αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης.

Το δημόσιο ζητάει και… τα ρέστα

Και τώρα η πολιτεία σε ένα ρεσιτάλ αναλγησίας, παρουσιάζεται απρόθυμη στο να πράξει το ελάχιστο καθήκον της, δηλαδή να αποζημιώσει την οικογένεια του Μάριου.

Δεν φτάνει που δεν έκαναν και δεν κάνουν ακόμα τίποτα ουσιαστικό, για να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα και την παράνομη οπλοκατοχή στις προβληματικές περιοχές. Δεν φτάνει που αυτός που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή δεν έχει βρεθεί, κυκλοφορεί ελεύθερα και χαίρεται τη ζωή του. Δεν φτάνει που το Πρωτοδικείο, με την απόφαση του, αναγνώρισε καταφανέστατα τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους.

Φαίνεται πως την Πολιτεία δεν την ενδιαφέρει τίποτα από αυτά. Αλλού ξέρουν να κάνουν ατελείωτες σπατάλες και ρεμούλες με δημόσιο χρήμα, άλλα για τη δικαίωση μιας αθώας παιδικής ζωής, μετρούν και το κάθε ευρώ που θα δώσουν! «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι» λέει ο σοφός λαός! Μιλάμε για απόλυτη ξεφτίλα και μόνο που τόλμησαν να σύρουν στα δικαστήρια αυτή την οικογένεια που πενθεί το χαμό του παιδιού τους.

Συγκεκριμένα το Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να ευθύνεται η Αστυνομία γιατί… δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των πράξεων – γεγονότων εκείνης της ημέρας! Δηλαδή είναι σα να μας λέει το Δημόσιο, πως αν σε μια περιοχή επιτρέπει η Αστυνομία ανεγκέφαλους να πυροβολούν από το πρωί ως το βράδυ, δεν φέρει καμία ευθύνη η Πολιτεία αν κάποιος τραυματιστεί ή σκοτωθεί από αδέσποτη σφαίρα!

Το αν θα μετατραπεί μια περιοχή σε Φαρ Ουέστ ή όχι, φαίνεται πως δεν… υπάγεται στις αρμοδιότητες της Πολιτείας! Ντροπή και μόνο ντροπή…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Το δωμάτιο είναι έτοιμο, αλλά το παιδί δεν έρχεται: Το αδιέξοδο των υιοθεσιών στην Ελλάδα

Το δωμάτιο είναι έτοιμο, αλλά το παιδί δεν έρχεται: Το αδιέξοδο των υιοθεσιών στην Ελλάδα

Έχουν περάσει τα δικαιολογητικά, η κοινωνική έρευνα, η εκπαίδευση. Το παιδικό δωμάτιο είναι έτοιμο. Όμως η υιοθεσία δεν προχωρά. Ολόκληρες οικογένειες «σκαλώνουν» σε ένα αδιαφανές και χρονοβόρο σύστημα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μηχανογραφικό 2025:  Ο Οδηγός για να μην κάνεις λάθος – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Μηχανογραφικό 2025: Ο Οδηγός για να μην κάνεις λάθος – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι κρίσιμο βήμα για την πανεπιστημιακή πορεία των υποψηφίων. Ποιες παγίδες να αποφύγουν και τι πρέπει να προσέξουν.

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέος ΟΠΕΚΕΠΕ; Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι επιδοτήσεις για τα ελαιόδεντρα

Νέος ΟΠΕΚΕΠΕ; Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι επιδοτήσεις για τα ελαιόδεντρα

Μετά τα βοσκοτόπια, σειρά παίρνουν οι φάκελοι για ελαιόδεντρα, με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να εξετάζει δεκάδες υποθέσεις ύποπτων επιδοτήσεων στην Ελλάδα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραγράφονται μετά από 3 χρόνια οι «ξεχασμένες» κλήσεις των δήμων – Τι ισχύει

Παραγράφονται μετά από 3 χρόνια οι «ξεχασμένες» κλήσεις των δήμων – Τι ισχύει

Αλλάζει οριστικά το πλαίσιο για τα πρόστιμα παράνομης στάθμευσης από τους δήμους. Όσες κλήσεις δεν έχουν βεβαιωθεί εντός τριετίας παραγράφονται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καλοκαιρινός συναγερμός για ιούς από κουνούπια – Τι απειλεί τη δημόσια υγεία

Καλοκαιρινός συναγερμός για ιούς από κουνούπια – Τι απειλεί τη δημόσια υγεία

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του νέους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς τα κουνούπια αναδεικνύονται σε φορείς σοβαρών ιών όπως ο Δυτικός Νείλος, ο δάγγειος πυρετός και ο Zika. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Οι φοροαπαλλαγές – ψίχουλα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τις οικογένειες!

Οι φοροαπαλλαγές – ψίχουλα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τις οικογένειες!

Ελάχιστα χρήματα στις τσέπες των οικογενειών!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ξεπουλάμε τη Θράκη κομμάτι – κομμάτι: Πώς Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν τα πάντα

Ξεπουλάμε τη Θράκη κομμάτι – κομμάτι: Πώς Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν τα πάντα

Θράκη προς... πώληση – Οι ξένοι επενδύουν, οι Έλληνες εγκαταλείπουν

Κοινωνία
Κοινωνία: Το νέο βιβλίο του Φώντα Τρούσα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όγδοο

Το νέο βιβλίο του Φώντα Τρούσα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όγδοο

«Ροκ, ελληνικό ροκ, κοινωνία & πολιτική στη μακρά δεκαετία του ’60 (μία αντι-ανάγνωση)»

Κοινωνία
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (5/7) : Φωτιές ξανά στην Ελλάδα – Στο Άγιος Όρος ο Μητσοτάκης…

e-sportime (5/7) : Φωτιές ξανά στην Ελλάδα – Στο Άγιος Όρος ο Μητσοτάκης…

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Άγιο Όρος, νέες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν στην Αττική — συγκεκριμένα στο Κορωπί και τη Γαλάζια Ακτή. Η Ελλάδα συνεχίζει να φλέγεται, με τη φετινή αντιπυρική περίοδο να δείχνει ξανά τα δόντια της από νωρίς.

Ηλεκτρονική έκδοση