ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εκδικητικότητα της κυβέρνησης συνεχίζεται: Υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους ως τον Μάρτιο!

Η κυβέρνηση επιμένει στον απόλυτο παραλογισμό και υποχρεώνει (μόνο) τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση επιμένει στον απόλυτο παραλογισμό και υποχρεώνει (μόνο) τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Υποχρεωτικά Rapid Test: Δεν έχει τέλος η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το να τιμωρεί τους πολίτες που δεν πτοήθηκαν από τον κυβερνητικό εκβιασμό και απλά εφάρμοσαν το δικαίωμα τους για μη συγκατάθεση σε μια ιατρική πράξη. Ενώ οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού που ακολούθησαν την παραλλαγή «Όμικρον» έχουν εδώ και μήνες καταστήσει διάτρητη την γραμμή άμυνας των σκευασμάτων ειδικά όσον αφορά την ανάσχεση της μετάδοσης, η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη να ακολουθεί πολιτική υγειονομικού παραλογισμού.

Χωρίς το παραμικρό έρεισμα επιστημονικής ή έστω κοινής λογικής, αποφασίζεται πως μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2023 θα είναι υποχρεωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έκαναν το εμβόλιο να υποβάλλονται σε rapid test, σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου Υγείας που μπήκε σε διαβούλευση.

Η κοινή λογική άλλα και η εκτίμηση πολλών επιστημόνων, είναι πως στην παρούσα φάση η διενέργεια test στους χώρους εργασίας θα είχε νόημα μόνο αν γινόταν από όλους τους εργαζόμενους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, εφόσον και οι μεν και οι δε μεταδίδουν τον ιό. Όμως η τυφλή εκδικητικότητα της κυβέρνησης παραμερίζει εντελώς την επιστημονική λογική και ακολουθεί ακόμα μια αυταρχική παρωδία.

Την ίδια στιγμή οι εμβολιασμένοι (που αποτελούν και την πλειοψηφία στον πληθυσμό, άρα και στους χώρους εργασίας) συνεχίζουν να έχουν το «ελευθέρας» από την κυβέρνηση για να μεταδίδουν τον ιό χωρίς κανέναν έλεγχο. Οι δε ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα άχρηστο τεστ που δεν εξασφαλίζει καμία ασφάλεια για τους χώρους εργασίας, εφόσον δεν ελέγχεται όλο το προσωπικό.

Paw Patrol μαξιλαράκια για τα παιδιά σε προνομιακές τιμές!

Η παράταση του μέτρου για υποχρεωτικά τεστ, δείχνει για ακόμη μια φορά πως η κυβερνητική διαχείριση του ζητήματος είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει καμία σχέση με την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ανεμβολίαστους είναι πως τους τιμωρεί για λόγους παραδειγματισμού, έτσι όπως συνέβαινε σε συστήματα εξουσίας που ανήκουν στα «μαύρα» κατάστιχα της ιστορίας.

Ειδικότερα, το μέτρο προβλέπει πως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό μια φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Κατά την πρώτη εφαρμογή της ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια. Συνεπώς, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test το οποίο θα δηλώνεται στην πλατφόρμα του gov.gr.

Διαβάστε επίσης

Με το παιδί που «έφυγε» στις Σέρρες θα ασχολούνται Λιάγκας, Παπαδάκης, Ευαγγελάτος και δελτία ειδήσεων από το πρωί ως το βράδυ;

Μουντιάλ 2022: Τι έκανες στον εαυτό σου, Ρονάλντο; – Όσοι είδαν τα πόδια του, δεν πίστευαν στα μάτια τους

Γερμανία: Παραλίγο πραξικόπημα στο Βερολίνο από ακροδεξιούς; – Τι λένε Spiegel και Ρώσοι

Exit mobile version