ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εκπληκτική ελληνική πατέντα και η αντίδραση της Μέρκελ (vid)

Ο Αλέξης Βαΐου, ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου στην Γερμανία, με την πρωτότυπη ιδέα του για μάσκες με φερμουάρ έγινε το πρόσωπο των ημερών.

Μέρκελ
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Αλέξης Βαΐου, ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου στην Γερμανία, με την πρωτότυπη ιδέα του για μάσκες με φερμουάρ έγινε το πρόσωπο των ημερών.

Μια πρωτότυπη ιδέα για ιατρική μάσκα είχε ένας Έλληνας που ζει στην Γερμανία και διατηρεί εστιατόριο.

Ο Αλέξης Βάϊος, που κατάγεται από το Νεοχώρι Τρικάλω, έφτιαξε μάσκες οι οποίες έχουν φερμουάρ στο σημείο που καλύπτεται το στόμα ώστε να μπορεί κάποιος να την ανοίγει και να μπορεί να πιει κάτι χωρίς να χρειάζεται να την βγάλει.

Όπως είπε η ιδέα ήταν δική του επειδή είχε μειωθεί η δουλειά στο μαγαζί λόγω του κορονοϊού και της καραντίνας και αποφάσισε να φτιάξει αυτές τις μάσκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Απίστευτες σκηνές στην Ηλιούπολη: Διαδηλωτές πιάστηκαν στα χέρια με πιστούς! (vid)

Η μάσκα είναι υπό έλεγχο ακόμα από τους ειδικούς, όπως ανέφερε, επειδή η μάσκα είναι αδιάβροχη αλλά και επειδή δεν πρέπει να πιάνουμε με τα χέρια το μπροστά μέρος.

«Όλη η Γερμανία έχει μάθει για την μάσκα», ανέφερε. «Όταν το ανοίγεις και τρως δεν κάνει να μιλάς. Το κλείνεις το φερμουάρ και μετά μιλάς», τόνισε.

Μάλιστα έστειλε και στην Άνγκελα Μέρκελ η οποία, αξίζει να σημειωθεί πως πριν από πέντε χρόνια είχε επισκεφθεί το μαγαζί του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έφτιαξε ένα πακέτο και τις έστειλε στην καγκελάριο και μάλιστα της στέλνει δώρο σε γενέθλια και του απαντάει πάντα, υποστήριξε.

Έτσι και με τις μάσκες, η Άνγκελα Μέρκελ του, η οποία τις έστειλε στους ειδικούς. Ο Έλληνας ομογενής περιμένει απάντηση για το αν τελικά είναι κατάλληλη και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Exit mobile version