ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κυβέρνηση φοβάται την ψήφο της νεολαίας – «Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε» για την ψήφο των νέων είπε ο Άκης Σκέρτσος

Άκης Σκέρτσος: Αδιάφορης σημασίας θέμα είναι για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι χιλιάδες νέοι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω εποχικής εργασίας
Η κυβέρνηση φοβάται την ψήφο της νεολαίας – «Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε» για την ψήφο των νέων είπε ο Άκης Σκέρτσος

«Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε» για την ψήφο των νέων. Αυτό είπε χωρίς καμιά ντροπή το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Ουσιαστικά ο κ. Σκέρτσος για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κλείνει την «πόρτα» των εκλογών στους νέους και σε όλους εκείνους που στις 21 Μαΐου θα δουλεύουν σεζόν σε τουριστικές περιοχές και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε για το «ποιες κινήσεις σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες και ειδικά οι νέοι, πολλοί εκ των οποίων ήδη εργάζονται σε τουριστικές δομές» και με περισσό θράσος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν βλέπει καν το λόγο να το συζητάμε ιδιαίτερα αυτό το θέμα.

«Από εκεί και πέρα το είπαμε ξανά, δεν βλέπω κάποιο λόγο να συζητάμε ιδιαίτερα αυτό το θέμα, δεν είχε απασχολήσει τις περασμένες εκλογές που επίσης είχαμε καλοκαίρι εκλογές», είπε.

Ο κ. Σκέρτσος γενικότερα έχει μια… αδυναμία να βρίσκει λόγους για να γίνουν πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Θυμόμαστε και εκείνη τη «συλλεκτική» δήλωση του εν μέσω πανδημίας και ενώ χιλιάδες κόσμου πέθαιναν εκτός ΜΕΘ, πως «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα… πολυτελές σύστημα υγείας». Και τώρα λέει πως «δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε ιδιαίτερα» για την ψήφο των νέων. Πλήρης υποτίμηση της νεολαίας, άλλα και υπονόμευση της εκλογικής διαδικασίας.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι άξιο λόγου και μέριμνας, το ότι δεκάδες χιλιάδες νέοι που θα δουλεύουν πυρετωδώς σε εποχικές εργασίες το καλοκαίρι, δεν θα έχουν ούτε άδειες, άλλα ούτε και χρήματα για να ανταποκριθούν στα πανάκριβα έξοδα μετακίνησης, και έτσι η «φωνή» τους δεν θα εκφραστεί στην κάλπη. Αυτήν ακριβώς τη φωνή θέλουν να τη φιμώσουν.

Αναμφισβήτητα, η απάντηση του Άκη Σκέρτσου αποκαλύπτει τον φόβο που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την απάντηση των νέων στην κάλπη, δεδομένου του πανελλαδικού κύματος αντίδρασης που είδαμε σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μετά από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Άλλωστε και διαχρονικά η ΝΔ έχει δείξει πως είναι ένα κόμμα που ποντάρει πολύ περισσότερο στην ψήφο των μεγάλων ηλικιών και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κωφεύει απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, όπως είναι η διάλυση της δημόσιας Παιδείας, τα καταρρέοντα σχολεία και πανεπιστήμια, οι χαμηλοί μισθοί, το πανάκριβο κόστος διαβίωσης, η ανύπαρκτη στήριξη στη δημιουργία οικογένειας και πολλά άλλα.

Από τη μία η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων με το δημογραφικό πρόβλημα και από την άλλη η ελπίδα του αύριο, οι νέοι, κρίνονται ανεπιθύμητοι και ανάξιοι λόγου για το τοπίο των εκλογών. Τι άλλο είναι αυτό παρά ένα κράτος που υπογράφει τη θανατική του καταδίκη;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η κυβέρνηση φοβάται την ψήφο της νεολαίας – «Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε» για την ψήφο των νέων είπε ο Άκης Σκέρτσος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.