ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Μάχη του Καματερού που έχασαν οι Έλληνες από τους Τούρκους – Πότε πήραν εκδίκηση

Στον ιερό ναού του Αγίου Γεωργίου Καματερού και την Πλατεία Ηρώων βρέθηκε ο Ανδρέας Βορύλλας.
Η Μάχη του Καματερού που έχασαν οι Έλληνες από τους Τούρκους – Πότε πήραν εκδίκηση

Τη μνήμη της Μάχης του Καματερού τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής του Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας.

Στον ιερό ναού του Αγίου Γεωργίου Καματερού και την Πλατεία Ηρώων βρέθηκε ο Ανδρέας Βορύλλας, για να αποδώσει φόρο τιμής στους αγωνιστές που έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη του Καματερού.

Ο Ανδρέας Βορύλλας με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρο Τσίρμπα.

Η μάχη δόθηκε την 27η Ιανουαρίου του 1827, όταν ο Κιουταχής πολιορκούσε την Ακρόπολη.

Οι ελληνικές δυνάμεις, υπό τον ελληνογάλλο συνταγματάρση Διονύσιο Βούρβαχη, αποφασίστηκε να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους σε μάχη εκ παρατάξεως στο Καματερό παρά τις αντιδράσεις των Ελλήνων οπλαρχηγών Πανούτσου Νοταρά και Βάσου Μαυροβουνιώτη, οι οποίοι πρότειναν να αντιμετωπιστεί ο Κιουταχής με αιφνιδιαστικές επιθέσεις.

Τριακόσιοι Έλληνες έπεσαν νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο Διονύσιος Βούρβαχης.

Τελικά οι Έλληνες πήραν εκδίκηση για την ήττα στο Καματερό, δύο μέρες μετά, στη Μάχη της Καστέλας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Μάχη του Καματερού που έχασαν οι Έλληνες από τους Τούρκους – Πότε πήραν εκδίκηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.