ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιανός: «Άφρισε» από την κακοκαιρία ο κεντρικός δρόμος στις Φρίκες – Φαινόμενο «Cappuccino coast!»

Δείτε βίντεο από το ακραίο φαινόμενο «Cappuccino coast!».
Ιανός: «Άφρισε» από την κακοκαιρία ο κεντρικός δρόμος στις Φρίκες – Φαινόμενο «Cappuccino coast!»

H Ιθάκη ήταν μία από τις περιοχές της Ελλάδας που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από τον κυκλώνα «Ιανός». Μάλιστα σε μια παραλία, στο χωρίο Φρίκες συγκεκριμένα,  παρατηρήθηκε το ακραίο φαινόμενο «Cappuccino Coast»!

Σύμφωνα με ειδικούς το φαινόμενο καπουτσίνο δημιουργείται όταν ισχυροί άνεμοι προκαλούν τρικυμία στη θάλασσα κι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση οργανικής ύλης σε αποσύνθεση σε συνδυασμό με τα κύματα που σκάνε σε βράχους.

Κάτι ανάλογο συνέβη λοιπόν και στον παραθαλάσσιο οικισμό Φρίκες.

Όπως ήταν φυσικό το σπάνιο φαινόμενο προκάλεσε έκπληξη στους κατοίκους της περιοχής  καθώς είδαν την παραλία και τον κεντρικό δρόμο του χωριού να έχουν γεμίσει αφρούς.

Το «Cappuccino Coast» έλαβε την ονομασία του από τον πλούσιο αφρό του ομώνυμου καφέ.

Ιθάκη: Δείτε παρακάτω βίντεο από το συμβάν στις Φρίκες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιανός: «Άφρισε» από την κακοκαιρία ο κεντρικός δρόμος στις Φρίκες – Φαινόμενο «Cappuccino coast!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.