ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: «Να ανοίξουν οι εκκλησίες»

Τονίζει τα μέτρα που έλαβε η εκκλησία όλο αυτό το διάστημα...
Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: «Να ανοίξουν οι εκκλησίες»

Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: Επιστολή στον Πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζητώντας του να ανοίξουν οι εκκλησίες.

Η περιφερόμενη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη έχει ανοίξει μεγάλο θέμα και η εκκλησία πλέον θέλει να ανοίξουν οι πόρτες των ναών για τους πιστούς.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», τονίζει στην επιστολή του στον Πρωθυπουργό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: 134 νεκροί, 11 νέα κρούσματα

– Εξιστορεί όσα μέτρα έλαβε η Εκκλησία κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, τηρώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού,

– Αναφέρει τις επιθέσεις που δέχθηκε η Εκκλησία ακόμη και από «σκληροπυρηνικούς» πιστούς που ήθελαν να αντιδράσει στα κυβερνητικά μέτρα περί Θείων Λειτουργιών χωρίς πιστούς.

– Ζητά να συμπεριληφθούν και οι ναοί στις προβλέψεις για σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Συγκεκριμένα, ο κ. Ιερώνυμος ζητά την λειτουργία των ναών με την τήρηση της απόστασης των δύο μέτρω, του ενός τόμου ανά 15 τ.μ., την χρήση αντισηπτικών και μασκών και την απαγόρευση προσέλευσης των πιστών που ανήκουν σε ευπαθείς υγειονομικά ομάδες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιερώνυμος σε Μητσοτάκη: «Να ανοίξουν οι εκκλησίες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.